van der Horst

6H Spa: Porsche primus tijdens tweede vrije training

Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Nadat Ferrari vanochtend de eerste vrije training domineerde was het deze namiddag in Spa Porsche dat de bovenhand nam. Kévin Estre reed de snelste tijd in de #6 die hij deelt met Laurens Vanthoor en André Lotterer. Antonio Fuoco sleepte voor Ferrari met de #50 alsnog een tweede stek uit de brand, derde werd de Cadillac #2 van Alex Lynn. Kamui Kobayashi (Toyota #7) zorgde er dan weer voor dat er vier verschillende constructeurs de tabellen aanvoerden.
Iron Dames - Lamborghini Huracan LMGT3 Evo2
Iron Dames - Lamborghini Huracan LMGT3 Evo2
De hypercars van BMW zagen we niet in de voorposten, de BMW M Hybrid V8 #20 van WRT werd vijftiende, de startnummer 15 van ondermeer Dries Vanthoor zeventiende. In LMGT3 was Clemens Schmid (Lexus #78) de snelste, hij klopte onze eigen Sarah Bovy met iets meer dan een tiende van een seconde. Op drie zagen we de eerste van de WRT BMW's, de startnummer 46 van Valentino Rossi, Maxime Martin en Ahmad Al Harthy. De zuster-BMW #31 werd zeventiende, de Corvette #81 van ondermeer Tom Van Rompuy reed de elfde tijd.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 9 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons