van der Horst

ABT in zee met Lola-Yamaha

Lola Cars-Yamaha
Lola Cars-Yamaha
Eind maart maakten Lola en Yamaha bekend dat ze in de formule E een samenwerkingsverband aangaan. Toen werd er al vermoed dat het Brits-Japanse duo zou samenwerken met een bestaand team, in plaats van zelf een team op te richten. Twee weken later werd dit gerucht bevestigd. Lola-Yamaha gaat namelijk in zee met ABT voor seizoen elf en het Duitse team neemt dus afstand van Mahindra.
Lucas di Grassi en Nico Müller - ABT CUPRA Formula E Team
Lucas di Grassi en Nico Müller - ABT CUPRA Formula E Team
We kunnen er niet omheen, maar sinds ABT CUPRA terug is in de Formule E was het vechten tegen de bierkaai  en was men ver van de roem die men kende toen het fabrieksteam was voor Audi. De Mahindra-aandrijving liet te wensen over vorig jaar en ook dit jaar kon ABT enkel punten scoren tijdens de laatste e-Prix. Het Duitse team klopte wel aan bij Porsche om als klantenteam te fungeren - niet onlogisch gezien partner CUPRA en Porsche onder de VAG groep vallen -, maar vingen bot.

Dat het nu in zee gaat met Lola-Yamaha, die instappen vanaf volgend jaar voor het Gen3 Evo-tijdperk, is dan ook geen complete verrassing. Al zal het dus volgend seizoen uitkijken worden naar hoe de samenwerking zal verlopen en vooral hoe de resultaten zullen uitvallen voor beide partijen.

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 11 april 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons