van der Horst

Nürburgring verkocht

Nürburgring
Nürburgring
De Nüburgring is verkocht; zo’n 20 maanden nadat de faillissementsaanvraag werd ingediend heeft de Nürburgring eindelijk een nieuwe (privé) eigenaar. Na een last-minute nek aan nekrace viel de keuze uiteindelijk op de relatief kleine Capricorn Group, ten nadele van het kapitaalkrachtige Amerikaanse HIG Capital. De Duitse firma zal onder de naam ‘Capricorn Nürburgring’ vanaf januari 2015 het roer overnemen van beide circuits en alle bijhorende infrastructuur, zoals de controversiële ‘Ringboulevard’, de hotels... De uiteindelijk verkoopprijs bedraagt ruim 100 miljoen Euro, waarvan er 25 miljoen zal worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Nürburgring.
1c586ff7f020cd8208b30a713e2d263102a2351e.jpg
Capricorn Group is actief in de automobielsector als toeleverancier van diverse auto-onderdelen en een link met het Eifel-circuit is niet eens zo ver te zoeken aangezien het bedrijf een vestiging heeft op het industrieterrein in Meuspath. Naast het bovenvermelde bod van goed 100 miljoen Euro wist Capricorn de curator ook te overtuigen met zijn toekomstplannen voor het Nürburgring-gebeuren. 
 
24H Nürburgring: De editie 2013 in beeld gebracht
Eerst en vooral wordt er continuïteit verzekerd, alle geplande evenementen voor dit jaar zullen gewoon doorgaan en ook in de toekomst zullen de talrijke raceweekends, ‘touristenfahrten’ , testweekends, het muziekfestival en alle bijhorende faciliteiten blijven bestaan. Voorts wil Capricorn met de aangekondigde investering een ‘Automotive Technology Cluster’ en de nodige structurele verandering aan de infrastructuur tot stand brengen, wat ook de nodige jobs moet creëren. De achtbaan die tot dusver maar zelden werd gebruikt en het systeem van de ‘ring°card’ voor de publieke touristenfahrten zullen verdwijnen.
 
24H Nürburgring: De editie 2013 in beeld gebracht
"Verantwoordelijkheid nemen voor de lokale bevolking en de bescherming van de belangen van de regio zijn de sleutel tot duurzaam succes. Zij vormen de basis voor de toekomstige economische vooruitzichten, als de Nürburgring het goed doet, dan zal het de mensen in de regio ook voor de wind gaan", aldus managing director Adam Osieka, die vaak zelf deelneemt aan VLN-races en tevens de man is achter het Getspeed team.
 
Nürburgring
Nürburgring
Capricorn plaatst echter een belangrijk voorbehoud bij de aankoop. Indien de Europese Commissie als mededingingsautoriteit alsnog zou besluiten dat de in het verleden aangeleverde vermeende staatssteun moet worden terugbetaald, dan behoudt de Capricorn Group zich het recht voor om zich terug te trekken. De betrokken partijen zijn er echter van overtuigd dat het zover niet zal komen.

Foto's: ADAC, Martijn Wouters, Vincent Wouters
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op woensdag 12 maart 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons