van der Horst

Oschersleben: Nederland boven in de Porsche Carrera Cup Deutschland

Start race 2 Oschersleben
Start race 2 Oschersleben
Op het circuit van Oschersleben vond vorig weekend de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Deutschland. Het werd een Nederlands feestje in Duitsland, Robert de Haan (Team75 Bernhard) won de eerste race en is met zijn 17 jaar, tien maanden en vijf dagen de jongste winnaar ooit in de Duitse cup. De dag erna ging de zege naar zijn landgenoot en regerend kampioen Larry ten Voorde (Proton Huber Competition). Harry King (Allied-Racing), winnaar van de twee eerste races, moest zich nu tevreden stellen met een zesde en een tweede plaats maar blijft welleider in de tussenstand.
Robert de Haan - Team75 Bernhard
Robert de Haan - Team75 Bernhard
In de eerste race had de Haan drie seconden voorsprong op zijn teamgenoot Janne Stiak terwijl de derde plaats naar Ariel Levi (Team GP Elite) ging. Larry ten Voorde (Proton Huber Competition) en Marvin Klein (Target Competition) waren in strijd voor de derde plaats tot de Nederlander Klein in een spin duwde waarna de Fransman door een achterligger werd aangereden. Voor Klein was de race over terwijl ten Voorde een penalty kreeg die hem ver terugsloeg in het klassement.

Ten Voorde pakte vlak na de start van de tweede race de leiding ten koste van de op de pole gestarte de Haan. Deze laatste moest al na één ronde de pits opzoeken met een doorboorde radiator. Achter ten Voorde vochten King en Huub van Eijndhoven (Uniserver door GP Elite) een duel uit voor de tweede plaats dat door de Brit gewonnen werd.

Foto's: Porsche Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 1 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons