van der Horst

Oulton Park: met spektakel en drama gevulde races in Belgian F4 Championship

Lucas Taelman
Lucas Taelman
Na enkele problemen met het format in Zolder besloot de organisatie om beide klassen te scheiden en elk twee races te geven in Oulton Park voor de tweede manche van het Belgian F4 Championship. En dat bleek een schot in de roos te zijn. Terwijl we bij de Am's een mooi gevecht kregen voor de overwinning en drama op het einde van de race, kwamen we ogen te kort bij de Pro's.
  • De Swert Opticiens
Kenny Liebert
Kenny Liebert
De eerste race bij de Am's was een waar spektakelstuk, vooral dankzij het duel tussen Kenny Liebert en Mathieu Molle. Molle vertrok vanaf pole maar kon niet voorkomen dat Liebert hem voorbijstak. Ondanks de druk die Molle uitoefende, wist Liebert stand te houden en de overwinning binnen te halen. Hiermee verzekerde hij zich van de pole position voor de tweede race. Stéphane Vandersmissen eindigde als derde, gevolgd door Dietrich Thieren op de vierde plaats en Fabrice Pahaut als vijfde na een knappe comeback.

Julien Agneessens
Julien Agneessens
In de tweede race bij de Am's kregen we exact het tegenovergestelde scenario. Helaas vielen enkele coureurs al snel uit, waaronder Pahaut, Molle en Vandersmissen die elkaar raakten. Hierdoor kon Liebert een flinke voorsprong opbouwen, met zelfs voor KGL Sim Racing een 1-2, gezien Julien Agneessens zich naar een tweede plek kon opwerken. Maar het noodlot sloeg toe toen Liebert plotseling zijn internetverbinding verloor in de laatste minuut van de race. Dit opende de deur voor Agneessens, die vanaf de achtste plaats naar de overwinning reed. Fabio Cumbo eindigde als tweede, gevolgd door Mickael Mahieu op de derde plaats. Shana Claessens behaalde een sterke vierde plaats, terwijl Molle na een lastige start toch nog als vijfde eindigde.

Sascha Gorlé
Sascha Gorlé
Vince Peeters was onverslaanbaar in de eerste race bij de Pro's en toonde opnieuw zijn kracht tijdens de tweede race. Hij reed onbedreigd in race 1 naar de overwinning, terwijl er achter hem hevige gevechten plaatsvonden door het hele veld, waar je echt met momenten ogen te kort kwam. Jiri Crispeyn kreeg de tweede plaats in handen, verdedigde die met huid en haar, maar moest uiteindelijk zijn positie afstaan aan Sascha Gorlé, die als tweede eindigde met Crispeyn als derde. Maxime Roobrouck finishte als vierde, gevolgd door Jasper Schoonackers op de vijfde plaats.

Vince Peeters
Vince Peeters
Tijdens de tweede race was de intensiteit van de gevechten nog hoger, met gevechten over het hele veld in de eerste helft van de wedstrijd. Maar ook dan domineerde Vince Peeters opnieuw en reed hij wederom onbedreigd naar de winst. Doorheen de wedstrijd werd de tweede plek door verschillende personen bezet, maar het was Florent Guillaume die finaal de tweede plaats naar zich toe trok. Maxime Roobrouck eindigde weer op een solide derde plaats, terwijl Lucas Taelman een indrukwekkende race reed vanaf de laatste startpositie en als vierde eindigde. Jasper Schoonackers completeerde de top vijf.

Het blijft afwachten of dit format behouden zal worden, maar één ding is zeker: het belooft opnieuw spannend te worden tijdens de volgende race op Zandvoort over twee weken.

Foto's: Simon Heck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op woensdag 8 mei 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons