van der Horst

Spa: Prototype Cup Germany ziet zijn weekend in het water vallen

Mühlner Motorsport - Duqueine D08-M30 Nissan
Mühlner Motorsport - Duqueine D08-M30 Nissan
Terwijl de Hankook 12H Spa zijn eerste deel heeft afgewerkt, zagen de nevencompetities hun wedstrijden letterlijk en figuurlijk in het water vallen. Normaliter moesten de Eurocup 3 en Prototype Cup Germany voor de middag in actie komen, maar vanwege het slechte weer werd alles geschrapt. Hierdoor besloot deze laatste zelfs vroegtijdig in te pakken en door te stomen naar de volgende afspraak richting de Lausitzring.
Het was een rare ochtend op het circuit. Sneeuw en mist teisterden de streek rond Spa-Francorchamps, waardoor de tweede kwalificatiesessie van de proto's, en later ook de races van de Eurocup 3 en Prototype Cup Germany, resoluut geschrapt werden. Uiteindelijk besloot de organisatie van deze laatste ook morgen niet in actie te komen, zo lieten ze weten op hun sociale media. Hierdoor is het debuut van onze landgenoot Maxim Dirickx nu uitgesteld naar de meeting op de Lausitzring die  eind mei plaatsvindt tijdens het DTM-weekend.

Foto: Prototype Cup Germany



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 20 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Spa.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons