van der Horst

24H Barcelona: RedAnt Racing start vooraan klasse - algemene pole voor Optimum Motorsport

Optimum Motorsport - McLaren 720S GT3 Evo
Optimum Motorsport - McLaren 720S GT3 Evo
Om 12 uur vanmiddag gaat de Hankook 24H Barcelona van start, maar gisteren werden de kwalificaties al afgewerkt. RedAnt Racing, met Ayrton Redant, Yannick Redant, Kobe de Breucker en Lars Zaenen, veroverde de poleposition in de 992-klasse. Het team had maar liefst acht tienden voorsprong op hun naaste concurrent, terwijl de zusterwagen als vierde zal vertrekken. De algemene pole ging naar Optimum Motorsport met hun McLaren.
RedAnt RAcing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
RedAnt RAcing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
RedAnt Racing zette opnieuw een sterke prestatie neer tijdens de kwalificaties, waarbij Kobe de Breucker als enige coureur in de 992-klasse een tijd onder de 1:46 wist neer te zetten. Daarna namen de gebroeders Redant het over en controleerden de sessie met succes. Het had bijna geresulteerd in een 1-2 voor RedAnt, maar in de laatste kwalificatiesessie viel de zusterwagen van Brent Verheyen, Gavin Pickering, Peter Guelinckx en Louis Machiels terug naar de vierde plaats, achter RPM Racing en Road to Le Mans. Mühlner Motorsport start straks vanaf de negende plek.

ST Racing - BMW M4 GT4
ST Racing - BMW M4 GT4
Vooraan was het Optimum Motorsport McLaren-team, bestaande uit Aaron Telitz, Todd Coleman, Robert Megennis en Frederik Schandorff, dat de poleposition veroverde, drie tienden van een seconde sneller dan het Saintéloc Junior Team met hun Audi. De tweede startrij is gereserveerd voor Poulsen Motorsport BMW en de Hofor Racing Mercedes, met onder meer Kenneth Heyer. Herberth Motorsport Porsche maakte de top vijf compleet. Fabian Duffieux vertegenwoordigde België in de ST Racing BMW GT4 en wist, samen met Pippa Mann en Samantha Tan, de tweede startplek te behalen, achter de GSR Motorsport Ginetta.

Nu is het aftellen naar de race, die om 12 uur van start gaat en live te volgen is via het YouTube-kanaal van de 24H Series.

Foto's: 24H Series powered by Hankook



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 14 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons