van der Horst

24H Zolder 2024: TV reportage Skylimit by VR Racing

Redant Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Redant Racing - Porsche 992 GT3 Cup
In opdracht van Skylimit by VR Racing werd de Redant-Porsche 911 GT3 Cup type 992 #38 van vader en zoon Van Rompuy, Ayhancan Güven en Laurens Vanthoor een gans weekend gevolgd door Stopandgo Videoproductions met een schitterende reportage als resultaat. Deze kan hier reeds worden bekeken terwijl de reportage pas op vrijdag 20 september op televisie wordt uitgezonden om 17.15u op EclipsTV. Te bekijken via Telenet (kanaal 51), Proximus (kanaal 90-340), Orange (kanaal 39) en TV Vlaanderen (kanaal 28).
  • Dreamdrive


Deze bijzonder knappe reportage is een film vanaf woensdag tijdens de parade naar Heusden-Zolder, over de kwalificatie op donderdag, de start op zaterdag en tenslotte de finish op zondag. Met interviews en uitleg van de piloten Dirk & Tom Van Rompuy, Ayhancan Güven, Laurens Vanthoor en team managers Marc Goossens (RedAnt Racing) en Youry Schollen (Skylimit by VR Racing).

De wedstrijd zelf was er een van ups en downs. Skylimit by VR Racing zette via RedAnt Racing een schitterende Porsche 911 GT3 Cup type 992 op de startgrid met een uniek rijderskwartet. Het was een bijzonder zware editie met tal van zegekandidaten, waaronder Skylimit by VR Racing met twee professionele rijders, aangevuld met Tom Van Rompuy die momenteel ook actief is in het FIA World Endurance Championship (WEC) en de ervaren Dirk Van Rompuy die met zijn 38ste deelname de absolute recordhouder is.  

Met de snelste kwalificatie en een tweede chrono tijdens de superpole werden de verwachtingen reeds deels ingelost. Door een straftijd verhuisde de wagen naar de 15de startplaats, maar na een kleine 50 minuten wedstrijd zette Ayhancan Güven in de Porsche orde op zaken en pakte de eerste plaats. De strijd om de zege zou duren tot op twee uren van het einde toen de Porsche terrein verloor door remproblemen. Ze werden uiteindelijk 5de algemeen. Dirk & Tom Van Rompuy smeden nu reeds plannen en willen volgend jaar een revanche. De zege was binnen bereik, maar de mechaniek besliste er anders over.   

Veel kijkplezier.

Foto: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op zondag 8 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons