van der Horst

24H Zolder: driestrijd bij ochtendgloren

D'Ieteren Luxury Performance - Porsche 992 GT3 Cup
D'Ieteren Luxury Performance - Porsche 992 GT3 Cup
Drie exemplaren van de Porsche 992 GT3 Cup maken bij zonsopkomst onder elkaar uit wie de 46ste editie van de 24 Uur van Zolder zal winnen. RedAnt Racing heeft nog twee ijzers in het vuur, met de #93 van De Breucker/Redant/Redant/Heyer en de #38 van Güven/Vanthoor/Van Rompuy/Van Rompuy. Ze nemen het op tegen de #15 van de uittredende winnaar D'Ieteren Luxury Performance, met aan het stuur Van Parijs/Knuttson/Paque/Pauwels/Baguette.
  • Powercars
De Porsche #38 van Güven/Vanthoor/Van Rompuy/Van Rompuy nam de hele nacht het initiatief, maar werd in de ochtend vooraan afgelost door zijn twee rivalen. Door de kleine verschillen zorgen remwissels en tankstops echter al snel voor positiewissels in de spits van het peloton.

PK Carsport - Audi R8 GT2
PK Carsport - Audi R8 GT2
De achtervolgende groep wordt geleid door de #1 PK Carsport Audi R8 GT2 van Longin/Longin/Guelinckx/Dejonghe/Neveling, maar de achterstand is ondertussen opgelopen tot vier ronden. Een nieuwe recordzege voor Bert Longin lijkt dus steeds verder af. Belgium Racing strijdt met de #99 Porsche van Derdaele/Kern/Norden/Lauryssen/Van Laere mee voor de plek aan de voet van het podium, maar dat is vooral relevant in de titelstrijd van het Belcar Endurance Championship. Net als na 6 uur wedstrijd, zijn er na 12 uur racen immers punten uitgedeeld en van alle titelprotagonisten kwamen de troepen van Jan Gabriëls en Patric Derdaele het best uit de verf (zie hieronder voor de volledige stand na 12u wedstrijd).
Betrouwbaarheid troef
De 24 Uur van Zolder is een marathon, zo klinkt het ieder jaar weer. Desondanks wordt het leeuwendeel van de favorieten in deze editie gespaard van technische problemen. Tijdens de nacht verdween enkel de #94 RedAnt Porsche van Verheyen/Haverans/Cool/De Wit uit de kopgroep na een crash van Michiel Haverans in de Jochen Rindt-bocht. De eerste acht posities worden nog altijd ingenomen door bolides uit de GTA-categorie.

Net daarachter is Hamofa Motorsport op weg naar succes in GTB, want de #19 BMW M4 GT4 van Verhoeven/Verhoeven/Verhoeven/Wauters heeft een ruime voorsprong verzameld op de concurrenten van TCL Motorsport en LVRT.

JJ Motorsport - BMW 330i
JJ Motorsport - BMW 330i
BMW troef ook bij de toerismewagens, want het Duitse merk leidt de dans zowel in TA, TB als TC. In de snelste categorie gaat die eer naar de #70 M240i van Dayvtec bestuurd door Wauters/Verdonck/Van Osta/Van Osta/Van Osta, een vijftiental ronden voor het volledig vrouwelijke team (Kenis/van der Sloot/Visser/De Keersmaecker) dat dus op weg is naar een podiumplaats.

In TB heeft JJ Motorsport de fakkel overgenomen van VDW Motorsport. De voorsprong van de #35 van Werckx/Werckx/Eyckmans/De Meulder is geruststellend. TC wordt tot slot geleid door de #397 van IC Motorsport by Car Care Peeters van Beers/Loeman/Gepts/Van Delm/Molemans.

--- Tussenstand 24H Zolder na 12U (pdf) ---
--- Tussenstand 24H Zolder na 17U (pdf) ---

Foto's: Marnik Mouchaers/Joel Vanderzijpen



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 25 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons