van der Horst

24H Zolder: Indrukwekkend startveld voor Belcar Skylimit Sprint Cup

Belcar Skylimit Sprint Cup 2024
Belcar Skylimit Sprint Cup 2024
De STX Motorhomes 24 Hours of Zolder is zonder twijfel de meest prestigieuze afspraak op de kalender van de Belcar Skylimit Sprint Cup 2024. Het populairste sprintkampioenschap van de Lage Landen staat bij heel wat fans met stip aangeduid in het weekprogramma van de langste uithoudingsrace van het jaar op Circuit Zolder en kan ook nu weer bogen op een uitverkocht deelnemersveld.
Bart Lievens - BMW M2 Competition
Bart Lievens - BMW M2 Competition
“Inderdaad”, grijnst Belcar Skylimit Sprint Cup-promotor Andy Jaenen. “Voor de vijfde opeenvolgende wedstrijd kunnen we rekenen op een full house, een volledig uitverkocht startveld. Traditioneel zien kampioenschappen een terugval qua deelnemers in de loop van het jaar, maar dat is absoluut niet zo bij ons. Integendeel, we verbeteren race na race de kwaliteit van ons startveld en dat is uniek!”
 
“Van bij de oprichting van de Belcar Skylimit Sprint Cup streven we naar een formule waarbij racepiloten goedkoop kunnen strijden. Bovendien zijn we ook duidelijk een kampioenschap waar rijders hun allereerste stappen in de autosport kunnen zetten en geen race die dat credo zo bevestigt als de STX Motorhomes 24 Hours of Zolder. Ik kom vingers tekort om het aantal Belcar Skylimit Sprint Cup-rijders te tellen dat dit weekend start in de STX Motorhomes 24 Hours of Zolder. De Belcar Skylimit Sprint Cup schrijft mee autosportgeschiedenis in België. Ik wens iedereen uiteraard veel succes, en vooral veel fun!”
 
Start race 1 Belcar Skylimit Sprint Cup
Start race 1 Belcar Skylimit Sprint Cup
Terug naar de Belcar Skylimit Sprint Cup, en meer bepaald de wedstrijden dit weekend. “We kunnen onze deelnemers dit weekend extra rijdtijd aanbieden, want we voeren een vrije training in op donderdagochtend. Later op de dag staan er twee kwalificaties gepland en op zaterdag de beide races. Leuk detail: race 2 van de Belcar Skylimit Sprint Cup is de slotmanche van het voorprogramma voor de STX Motorhomes 24 Hours of Zolder. Ik kan alle fans dus enkel maar aanraden om op tijd naar Circuit Zolder af te zakken, want al onze deelnemers zijn erop gebrand om voor vuurwerk te zorgen bij de drukst bezochte meeting van het seizoen!”
 
“Hoewel het onze voorlaatste afspraak van het jaar is, vallen er toch wat nieuwigheden te noteren. Een van de meest opvallende, is de deelname van Olivier Meurens met een Seat Leon, de bolide waarmee Gabriele Tarquini in het verleden het FIA WTCC betwistte! De wagen komt vanzelfsprekend uit in BSCC6. Daarnaast worden Raf en Patrick Beliën concurrenten, want waar laatstgenoemde de vertrouwde BSSC4-BMW 1 de sporen geeft, start Raf met een BMW 240i in BSSC6. Nog een potentiële publiekslieveling, is de Nissan 370Z van de broers Darragh en Jentsen Adriaenssens die de strijd aangaat in BSSC5. Ignace Van den Broeck opteert voor zijn debuut in ons kampioenschap voor een Renault Clio in BSSC4, terwijl Sven Mohr en Andreas Koppka plaatsnemen in het kuipje van de Küpper BMW 325i (BSSC3).”
 
Bram Hendrix (BSSC4) telt in de algemene tussenstand 20 punten bonus op Ruud Boffin (BSSC6) en 21 stuks op Tom Van Eenaeme (BSSC5). Rajko Pagen (BSSC3) volgt op 10 punten van Van Eenaeme, terwijl vader en zoon Lievens (BSSC6) de top 5 ronden, op drie punten achterstand van Pagen.

Foto's: Niels Vaeck & Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Sprint op woensdag 21 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons