van der Horst

24H Zolder: PK Carsport pakt leiding net voor 6u wedstrijd

24H Zolder: de avond valt over Circuit Zolder
De 24 Hours of Zolder 2024 draait uit op een uitermate strategische wedstrijd, met perioden van regen en neutralisaties. Twee minuten voor de klok van 22 uur greep Stienes Longin in de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 de leiding. Het Hasseltse team verzekerde zich zo van de maximumscore na 6 uur wedstrijd, niet onbelangrijk gezien de opgave bij de Belcar-manche in Spa. Puntenleiders Dylan Derdaele en Jan Lauryssen vertoefden (slechts) op de zesde plaats. De RedAnt Porsche #94 (Verheyen/Haverans/De Wit/Cool) moet afrekenen met de uittredend winnaar, de #15 D'Ieteren Luxury Performance by NGT Porsche (Paque/Pauwels/Baguette/Van Parijs/Knutsson), in de strijd om het zilver. Dayvtec voert de toerismedivisie aan, na problemen bij zowel Stevens Motorsport als VP-Racing.
TCL Motorsport - BMW M4 GT4
TCL Motorsport - BMW M4 GT4
De regen, de neutralisaties, de pitstops en de beschikbaarheid van de benzinepompen speelden een hoofdrol in het eerste wedstrijdkwart van de 46e 24 Hours of Zolder. Heel wat wagens kregen al met problemen te kampen, waaronder de TipTop by NGT Porsche Cayman #63 van Peters/Herremans/Van den Bergh/Lagrange/Van Belle/Jacobs met remproblemen, de Stevens Motorsport BMW M2 CS Racing (X. Stevens/J. Stevens/Muylle) met brandstofproblemen, de VP-Racing Audi RS3 LMS (Van Pelt/Bertels/Van Den Hover/Verbergt/Verhaeren) met een stukke cardan, de BE Motorsport Porsche Boxster (S. Beyens/D. Beyens/Suffeleers/Dexters/Sterken) met defecte bobijnen, de TCL Motorsport BMW M4 (G. Terclavers/K. Terclavers/Van Dobben/Hermans/Vaessen) na een crash, de Dirkx Motorsport Porsche Cayman (Dirkx/Geussens/de Coninck/Baeten/Battryn), de JUSI BMW 1M #616 (Vermeulen/Janssens/Drieghe/Verbeke/Engelen) bij een brand in de pitlane en uiteraard ook de Russell Racing by PK Carsport Lamborghini.

Hamofa Motorsport overleeft de slijtageslag het beste in GTB en staat eenzaam aan de leiding, aan de voet van de algemene top 10. De Tip Top by NGT Porsche Cayman GT4 RS (De Cock/Van Hoecke/De Mulder/Haelterman/De Boever) volgt op P2, voor de LVRT BMW M4 GT4 (Luyten/Coosemans/Teirlinck/Vandewalle/Boffin) - een wagen die nota bene niet eens de start kon nemen omwille van de schade die de wagen eerder deze week had opgelopen.

Genius Water Racing - Lamera
Genius Water Racing - Lamera
TA is een kluif voor de BMW van de familie Van Osta, Nico Verdonck en Koen Wauters. De Ladies-BMW (Kenis/De Keersmaecker/Visser/Van der Sloot) is momenteel tweede, voor de Lamera (Houben/Mouton/Peelman), die weliswaar al meer dan een kwartier in de box staat.


VDW Motorsport - BMW E46
VDW Motorsport - BMW E46
VDW Motorsport vertoeft op eenzame hoogte in TB. De BMW E46 van R. Van de Water/Vangeel/Beyers/H. Van de Water diept consistent zijn voorsprong uit, zonder de wagen echt te forceren, zo lijkt. Het Kempense team heeft drie ronden bonus op de JJ Motorsport BMW 330i #35 (T. Werckx/G. Werckx/Eyckmans/De Meulder) en de zusterwagen #36 (Gevers/Van Gijsel/S. Lievens/De Meulder/Sanen).

IC Motorsport (Beers/Loeman/Gepts/Van Delm/Molemans) voert op dit moment TC aan op een verbluffende negentiende plaats algemeen, maar Atrex Motorsports (Alders/Theunissen/Thaens/Dieleman) en Convents Racing (V. Convents/D. Convents/Raymakers/Dupont/Groen) liggen niet veraf.

--- Tussenstand 24H Zolder na 6U (pdf) ---

Foto's: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 24 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons