van der Horst

24H Zolder: Problemen voor RedAnt Porsche!

RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Drama voor RedAnt Racing op 2 uur van het zwart-wit geblokt. Na een knalstint van Laurens Vanthoor bracht Ayhancan Güven de geel-groene Porsche 911 GT3 Cup #38 terug naar de pitbox waar het team koortsachtig remproblemen tracht te verhelpen. De wagen leek ook eerder op de middag reeds met remproblemen links vooraan te kampen, problemen die de Porsche met de twee fabrieksrijders van het voorfront doen tuimelen. Niet veel later kwam ook de rode Porsche, op dat moment bestuurd door Yannick Redant, binnen met gelijkaardige problemen.
  • Hamofa Performance
Güven, Vanthoor en vader en zoon Van Rompuy zouden uiteindelijk een kwartier verliezen en terugvallen tot P5, waardoor de Belgium Racing Porsche #99 gepromoveerd werd tot de virtuele laatste podiumplaats. Op het ogenblik dat de #38 de pitstraat inreed, had Yannick Redant de zusterwagen #93 net ontdubbeld waardoor hij op een anderhalve minuut van de NGT Porsche rijdt. De rode Porsche leek een outsider voor de overwinning, maar op twee uur van het einde kwam ook die auto binnen met problemen.

Belgium Racing profiteert opnieuw en rukt op een halfuur tijd op van de vierde naar de tweede positie met de Porsche van Dylan Derdaele, Jan Lauryssen, Sascha Norden, Lars Kern en Sven Van Laere.

Foto: Joël Vanderzijpen



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 25 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons