van der Horst

6H Fuji: Pole voor Cadillac - Eerste startrij voor Van Rompuy

Cadillac Racing - Cadillac V-Series.R
Cadillac Racing - Cadillac V-Series.R
Vanochtend vroeg, in België dan toch, vonden de kwalificaties plaats voor de FIA WEC 6 Hours of Fuji. Alex Lynn bezorgde Cadillac de eerste pole positie, hij zette in de #2 een tijd neer van 1:28.901. Ook Dries Vanthoor presteerde heel sterk in de WRT BMW #15, hij wringde zich met een derde tijd, op 158 duizendsten van de Cadillac, tussen de beide Toyota's. De vijfde tijd was voor Kévin Estre, de teamgenoot van broer Laurens Vanthoor in de Porsche 963 #6 en tevens nog steeds de leider in het kampioenschap.
  • Skylimit Events
De zuster-WRT BMW #20 in handen van Robin Frijns kon zich heel nipt niet bij de eerste tien scharen (P11) voor een plaatsje in de Hyperpole-sessie. Loïc Duval, teamgenoot van Stoffel Vandoorne in de Peugeot 9X8 #94, raakte niet verder van P18.

Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy
In LMGT3 klopte François Heriau (Ferrari 296 #55) Tom Van Rompuy (Corvette #81) voor de pole met een verschil van slechts 82 duizendsten van een seconde. Sarah Bovy (Lamborghini #85) van haar kant verzekerde zich met P4 van de tweede startrij, zij krijgt morgen Josh Caygill (McLaren #95) naast zich. Ahmad Al Harthy, de teamgenoot van Maxime Martin en Valentino Rossi in de WRT BMW #46, raakte niet in de Hyperpole-sessie. Hij reed de twaalfde tijd in de kwalificaties, de zuster-BMW #31 van Darren Leung werd zestiende.

Foto's: Gert Starckx



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 14 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Fuji.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons