van der Horst

Acropolis: Neuville op zucht van Griekse winst

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Met enkel nog de Power Stage te gaan, lijkt Thierry Neuville op weg naar winst in de Acropolis Rally. Dat is de tiende manche van het wereldkampioenschap rally. De Belg zou daarmee een gouden zaak doen in de strijd om de titel.
Thierry Neuville (Hyundai) is nog negentien kilometer verwijderd van zijn tweede overwinning in Griekenland. De Belg controleert de wedstrijd, maar houdt het tempo hoog genoeg om ook nog enkele zondagspunten mee te graaien. 

Vooraan is Sébastien Ogier (Toyota) over Dani Sordo (Hyundai) gesprongen. De Fransman gaat duidelijk nog op puntenjacht om zijn titelkansen gaaf te houden, terwijl de Spanjaard zich geen raad weet met het parcours op zondag. Ogier hangt nog altijd op ruim een minuut van Neuville. 

Ott Tänak (Hyundai) is nog altijd vierde. Ook de Est hoopte nog flink wat punten te scoren op zondag, maar hij kent motorproblemen en kan het tempo van Ogier en Neuville moeilijk aan. 

Sami Pajari is nog altijd heel knap vijfde, en lijkt op weg naar winst in WRC2. De Fin zal ook een zaakje doen in de WK-tussenstand, want leider Oliver Solberg stond niet aan de start in Griekenland.

De afsluitende Power Stage start om 12.15 uur.

Foto: Hyundai Motorsport




 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 8 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Griekenland.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons