van der Horst

Belgisch Solar Team zakt naar derde plaats door technisch probleem

Innoptus Solar Team
Innoptus Solar Team
Het Innoptus Solar Team startte vanochtend in de leiderspositie van de Sasol Solar Challenge. De studenten van de KU Leuven ondervonden enkele technische problemen waardoor ze moesten afwijken van hun vooropgestelde strategie. De Belgen moesten hun grootste concurrenten, het team uit Delft en het team uit Twente, voor laten en eindigen de dag in de derde positie. De wedstrijd duurt nog zes dagen en de ingenieursstudenten zullen er alles aan doen om de leiderspositie terug te veroveren.
  • Dreamdrive
 Leider van het klassement
 
De Belgen konden tijdens de etappe van gisteren de meeste kilometers afleggen en mochten vanochtend als eerste starten. Omdat ze gisteren te laat aankwamen moesten ze doorheen de dag 36 minuten stilstaan. De Sasol Solar Challenge is een enorm uitdagende wedstrijd op strategisch vlak. Elk team volgt zijn eigen strategie, de komende dagen zullen uitwijzen welk team de winnende keuze heeft gemaakt.
 
Technische problemen
 
Het team ondervond vandaag enkele technische problemen aan hun zonnewagen, de Infinite. Er waren enkele problemen met de elektronica van het zonnepaneel en van de motoraansturing. Tijdens het oplossen van deze technische storingen stond de zonnewagen een half uur stil. Hierdoor konden de Belgen vandaag minder afstand afleggen dan gehoopt en eindigen ze op de derde plaats in het voorlopig klassement.
 
Zaterdagavond is het 'marathon stage'. Dit houdt in dat er slechts 3 teamleden een beperkte tijd aan de zonnewagen mogen werken. De ingenieursstudenten zullen van deze tijd gebruik maken om te verzekeren dat de problemen die vandaag zijn voorgevallen zich niet opnieuw voordoen.
 
Vooruitblik
 
De wedstrijd duurt nog zes dagen. Het verschil tussen de drie topteams bedraagt slechts  9 km. De studenten hopen gedurende de acht dagen lange wedstrijd meer dan 4000 km af te leggen. Een verschil van slechts 9 km is miniem. De Belgen zetten de inhaalrace in en zullen er de komende 6 dagen alles aan doen om de leiderspositie terug te pakken.

Persbericht Innoptus Solar Team 
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op zondag 15 september 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons