van der Horst

BetCity Trophy of the Dunes: Mathias Ronzani: “Volledige ontlading, toen ik als winnaar over de finish ging!”

Mathias Ronzani
Mathias Ronzani
Acht races, drie verschillende winnaars, maar geen één keer vonden we in dat lijstje de naam terug van Mathias Ronzani. Hij was er dikwijls dichtbij, maar meer dan eens diende hij vrede te nemen met een ereplaats. Of erger, en kwam hij niet eens voor in de top 3. Aan die lange reeks maakte de rijder van de #113 Oeste Racing/Garage Vermeire in Race 2 van de BetCity Trophy of the Dunes een eind, door er op passende, zeg maar dominante manier Jenson de Leeuw achter zich te houden!
  • St. Paul
“Ik heb in mijn leven nog nooit zo hard geschreeuwd”, denkt Mathias met immens plezier terug aan het ogenblik dat hij over de finish ging en zo zijn allereerste race won, voor Jenson de Leeuw en Matteo di Piazza. “Het was een volledige ontlading, nadat ik nog slechts aan één ding dacht: bring this car home!”

Moet gezegd zijn dat Mathias in deze missie voor een stuk werd geholpen door de pech van Tomas De Backer, die al in de eerste ronde door een haperende motor het leiderschap uit handen diende te geven aan, jawel, Ronzani!

“Tomas is een maat te sterk. Voor mij, voor iedereen. Jenson de Leeuw is de enige die er tot hiertoe in slaagde hem van de overwinning te houden of op zijn minst zeer dicht op zijn hielen te blijven hangen. Daarom smaakt deze overwinning zeer zoet, omdat ik precies deze De Leeuw achter mij kon houden. Voor de Finale Races op TT Circuit Assen richt ik mijn pijlen dan ook op Jenson. Ook omdat ik hem zuiver theoretisch nog kan bedreigen voor de tweede plaats in de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup-punten.”

Het was precies op ‘the cathedral of speed’ in het verre Drenthe dat Mathias tijdens de Jack’s Racing Day (bijna) kon profiteren van een iets te hevige tweestrijd tussen deze De Backer en De Leeuw…

Mathias Ronzani - Oeste Racing/Garage Vermeire
Mathias Ronzani - Oeste Racing/Garage Vermeire
“Zowel Jenson als Tomas spinden, Tomas zat even met één wiel vast in de grindbak en in dat geharrewar kon ik de leiding overnemen, voor Gevaert, Di Piazza, de Leeuw en Haak. Jenson slaagde er evenwel in om terug op mij in te lopen, ik verdedigde mijn leidersplaats, maar in de zesde ronde ging hij mij voorbij en, ja, daarop beging ik een foutje, en knalde tegen een bandenstapel. De lichte schade maakte de auto onbestuurbaar en mocht ik een plek op het podium vergeten. Daaraan dacht ik terug toen ik in Zandvoort op het podium plaatsnam en er voor mezelf aldus een spons veegde over die misser!”

Bij aanvang van het seizoen was Mathias één van de rijders van het sterk vertegenwoordigde Oeste Racing. Na de eerste twee meetings besloot Oeste-baas Jo Lambrecht om persoonlijke reden een stap terug te zetten en hierdoor verdwenen plots vier rijders uit beeld. Behalve Mathias Ronzani.

“Wij hebben de keuze van Jo altijd gerespecteerd en gezien wij waren overgegaan tot de aankoop van een Fiesta, konden wij het seizoen wèl verderzetten. Ook omdat de ploeg van jongens die ons op technisch vlak bijstonden behouden bleef. Eigenlijk veranderde er voor ons weinig. Trouwens, dat wij in Zandvoort van de partij waren, hebben we te danken aan Jo. Zonder zijn inbreng, stonden we niet aan de start in Zandvoort. Ik draag mijn overwinning met genoegen op aan Jo Lambrecht.”

Persbericht Benelux Ford Fiesta Sprint Cup
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op dinsdag 24 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophy of the Dunes.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons