van der Horst

Billy Monger bedankt voor steun na amputatie

Billy Monger
Billy Monger
Eerder deze maand verloor Billy Monger zijn beide onderbenen na een crash bij een wedstrijd van het Britse F4-kampioenschap op het circuit van Donington. De tiener bleef bij bewustzijn meteen na de crash, maar werd later in een kunstmatige coma gebracht, waarna de dokters werden genoopt tot amputatie van de beide benen. Er kwam een ongeziene golf van solidariteit op gang om de kosten van de revalidatie te dekken en deze week bedankte Monger ook voor die steun.
  • St. Paul
Het vooropgestelde bedrag om de revalidatie te ondersteunen werd al snel ingezameld, meer zelfs: momenteel staat de teller op bijna het drievoudige daarvan. Billy Monger bedankte deze week dan ook iedereen, waarbij de jongeman zijn zus Bonny als enige echte held bestempelde in het avontuur. Ongelooflijk sterke woorden voor iemand in zijn situatie als je het ons vraagt... Ondertussen heeft de FIA ook aangekondigd een onderzoek te zullen instellen naar het spijtige ongeval.

De integrale boodschap van Monger:
"Een grote dankuwel aan iedereen. Jullie lieve woorden hebben mij en mijn familie de kracht gegeven om door deze week te geraken. De liefde en vrijgevigheid van onze motorsportfamilie, fans en iedereen die me steunde is geweldig en echt inspirerend. Aan de baanposten en het medisch personeel op Donington, samen met het personeel in Queens Medical Centre, wat kan ik zeggen? Zonder jullie zou ik hier vandaag niet zijn! Ik zal jullie eeuwig dankbaar zijn om mijn leven gered te hebben. De enige echte held in deze tragedie is mijn zus, Bonny, die mij de wil gaf om te blijven vechten. Een waarde die ik ga blijven verdedigen, voor de rest van mijn leven!"

Foto: British F4



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 27 april 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons