van der Horst

Brno: Franco Girolami en Levente Losonczy verdelen de zeges

Levente Losonczy - ALM Motorsport Honda Civic Type R TCR
Levente Losonczy - ALM Motorsport Honda Civic Type R TCR
TCR Europe kwam voor het eerst sinds Spa-Francorchamps weer in actie, dit keer op het Tsjechische circuit van Brno. Het evenement werd gedeeld met TCR Eastern Europe, en opnieuw zagen we twee verschillende winnaars. Op zaterdag reed Franco Girolami (Monlau Competition Cupra) van start tot finish naar zijn derde overwinning van het seizoen. Zondag was het de beurt aan Levente Losonczy (ALM Motorsport Honda) om de zege te pakken, wat leidde tot een 1-2-finish voor het Estse team.
  • LTF
Franco Girolami
Franco Girolami
De titelstrijd tussen Franco Girolami en Aurelien Comte (SP Competition Cupra) blijft hevig voortduren. Tijdens de race op zaterdag voerden beide rivalen de strijd om de overwinning aan, maar het was Girolami die de betere start had en Comte achter zich wist te houden. Van daaruit controleerde de Argentijn de race zonder al te veel moeite en finishte met meer dan twee seconden voorsprong op zijn Franse tegenstander. De derde plaats ging naar Mat'o Homola (Hyundai Janik Motorsport), die meedoet in het TCR Eastern Europe-kampioenschap. Dit zorgde ervoor dat Viktor Andersson (MA:GP Lynk & Co) als derde op het TCR Europe-podium mocht plaatsnemen als beste derde deelnemer in het kampioenschap.

Levente Losonczy en Ignacio Montenegro
Levente Losonczy en Ignacio Montenegro
Ook op zondag speelden Girolami en Comte een belangrijke rol, hoewel dit keer niet voor de overwinning. Het Estse ALM Motorsport-team domineerde met Levente Losonczy en Ignacio Montenegro, die samen een 1-2 finish behaalden. Montenegro verzekerde zich hiermee ook van de rookietitel. Comte kwam aanvankelijk als derde over de streep, maar kreeg een tijdstraf voor het uitdelen van een tik aan een tegenstander. Hierdoor schoof Girolami naar de derde plaats, totdat ook hij werd bestraft voor inhalen onder de safety car. Dit gaf Andersson de kans om voor de tweede keer dat weekend het podium op te gaan als derde. Giovanni Scamardi (SP Competition Cupra) had een solide kwalificatie, maar eindigde beide races op een tiende plaats.

Foto's: TCR Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op zondag 8 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brno.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons