van der Horst

Burgemeester Wim Hillenaar onthuld publieksfavoriet uit 30 jaar InterClassics Maastricht

De Ferrari 250SWB siert de affiche van 30 jaar Interclassics Maastricht
De Ferrari 250SWB siert de affiche van 30 jaar Interclassics Maastricht
In het bijzijn van autoliefhebbers en pers presenteerde de Maastrichtse oldtimerbeurs op het Vrijthof in Maastricht een voorproefje van de aankomende jubileumeditie. Op de nieuwe poster staat een Ferrari 250SWB afgebeeld die door zo'n 4.000 stemmers is verkozen tot favoriete auto uit de afgelopen 30 edities van InterClassics. De auto – met een waarde van meer dan 5 miljoen Euro – was eveneens aanwezig bij de presentatie. De burgemeester van Maastricht, Wim Hillenaar had de eer om de poster te onthullen. Voor deze gelegenheid is de auto ingetekend op het Vrijthof waarbij de Sint Janskerk en Sint Servaas Basiliek onmiskenbaar zijn afgebeeld. De onthulling werd gepresenteerd door Veronica GP Magazine presentator Mark Koense.

Ter ere van de 30ste editie van InterClassics Maastricht heeft de klassiekerbeurs een tweetal stemsessies georganiseerd waarbij de bezoekers werden uitgenodigd om ieders favoriete auto te selecteren. Uit de 105 verkiesbare auto’s bleek de Ferrari 250SWB de publieksfavoriet. De onthulling vond plaats op het Vrijthof in Maastricht. Beursmanager Erik Panis heeft samen met burgemeester Wim Hillenaar de nieuwe poster aan het publiek onthuld. De onthulling markeert ook de start van de ticketverkoop: tot 10 oktober zijn tickets met vroegboekkorting verkrijgbaar.

 

Ferrari met Limburgse historie

De Ferrari 250SWB werd verkozen door het publiek
De Ferrari 250SWB werd verkozen door het publiek
Met 56% van de stemmen bleek de publieksfavoriet een Ferrari 250 SWB (Short Wheel Base). De organisatie koos voor een variant mét Limburgse historie. Origineel is de auto in 1960 geleverd aan een Italiaanse klant in de unieke kleur ‘Grigio Fumo’ met een bruin lederen interieur. De auto is destijds ingezet in verschillende wegraces. Na enkele omzwervingen in Amerika is de auto rood overgespoten en begin jaren 80 in een Limburgse privécollectie ondergebracht.

 

Jaap Braam Ruben, dealer in hyperexclusieve auto’s, heeft destijds bemiddeld in de verkoop en was bij de presentatie aanwezig om de historie te duiden. Ondanks dat de Ferrari opnieuw naar het buitenland was verdwenen heeft Bodie Hage (Burgerveen) de auto gevonden en laten restaureren. Middels een zogenaamde nut-and-bolt restauratie is deze teruggebracht in de oorspronkelijke fabrieksspecificatie. Tegenwoordig is de auto in handen van een Nederlandse eigenaar. Door de terugkomst van de Ferrari naar Maastricht kreeg de presentatie een Limburgs accent.

 

InterClassics Maastricht vindt plaats van donderdag 16 tot en met zondag 19 januari 2025 in MECC Maastricht. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw meer dan 35.000 kopers en liefhebbers.

Tot 10 oktober zijn de tickets met early-bird korting verkrijgbaar. Daarna zijn entreekaarten online met pre-sale korting te koop: Online prijs volwassenen € 22,00 t.o.v. dagkassa prijs volwassenen € 25,-. Kinderen tot 8 jaar zijn gratis. Kinderen van 8 tot 15 jaar betalen € 12,50 aan de dagkassa. Prijzen exclusief servicekosten. Meer informatie over de beurs is te vinden op de website www.interclassics.events



Persbericht Interclassics Maastricht




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Autosalon op vrijdag 27 september 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons