van der Horst

Charles Leclerc en Giuliano Alesi vervoegen de Scuderia Ferrari Driver Academy

Charles Leclerc
Charles Leclerc
Een dag nadat bekend raakte dat Charles Leclerc de overstap maakt van de Formule 3 naar de GP3, volgt nu ook het nieuws dat de Monegask opgenomen wordt in het rijders ontwikkelingsprogramma van Ferrari. Ferrari meldde verder dat Leclerc ook ten dienste staat van het Haas F1 team en het is dus niet onmogelijk dat hij enkele vrijdagtrainingen op zich zal nemen voor het Amerikaanse team. Ook Giuliano Alesi, zoon van oud-Formule 1 rijder Jean Alesi wordt opgenomen in de Ferrari Driver Academy, waar Antonio Fuoco en Guan Yu Zhou hun plaats behouden.
Charles Leclerc - Van Amersfoort Racing
Charles Leclerc - Van Amersfoort Racing
Ferrari schijnt veel vertrouwen te stellen in Charles Leclerc, de Monegask werd vorig jaar nog vierde in het FIA F3 European Championship, maar legt zich dit jaar toe op de GP3 Series waar hij uitkomt voor ART GP. Giuliano Alesi is slechts 16 jaar oud en begint pas aan zijn tweede seizoen in de autosport. Vorig jaar werd hij bij zijn debuut vierde in de Franse formule 4 en dit jaar maakt hij al de overstap naar de GP3, hij zal rijden voor Trident.

Antonio Fuoco - Prema Powerteam
Antonio Fuoco - Prema Powerteam
Antonio Fuoco was vorig seizoen een van de smaakmakers in de GP3 en ook in 2016 zal hij in die klasse uitkomen ook al voor Trident. Fuoco mocht vorig jaar ook al testen bij Ferrari. Guan Yu Zhou is een zestienjarige Chinees die komt uit het Italiaanse F4 kampioenschap, maar koos om zijn carrière verder te zetten in de Formule 3. In het European Championship zal hij een wagen van Motopark bemannen. Raffaele Marciello maakt dan weer niet langer deel uit van de Ferrari Driver Academy. Na het vertrek van Luca Baldisserri naar Williams wordt de Ferrari Driver Academy nu geleid door Massimo Rivola.

Foto's: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 1 maart 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons