van der Horst

Chevrolet Trax krijgt vijf Euro NCAP-sterren voor veiligheid

Chevrolet Trax krijgt vijf Euro NCAP-sterren voor veiligheid
Chevrolet Trax krijgt vijf Euro NCAP-sterren voor veiligheid
Chevrolet's compleet nieuwe compacte SUV, de Trax, is beloond met de maximale score van vijf sterren door de onafhankelijke consumentenorganisatie European New Car Assessment Program (Euro NCAP), die deze week de meest recente resultaten bekend heeft gemaakt. De Chevrolet Trax is na de Aveo, Volt, Cruze, Orlando, Malibu en Captiva het zevende model van Chevrolet dat de maximale Euro NCAP-score op het gebied van botsveiligheid heeft behaald.
Ondanks het feit dat de Trax volgens de nieuwe, nog strengere 2013 Euro NCAP-richtlijnen werd getest, bewees hij tot de veiligste auto’s in dit segment te behoren.
 
Het gedurfde en stoere interieurontwerp van de Trax wekt direct het gevoel van veiligheid op. En veiligheid is onder andere één van de aankoopargumenten om voor een SUV te kiezen. Wij zijn bijzonder trots op het vijf-sterren NCAP-resultaat, waarmee we Traxkopers bieden wat ze van onze nieuwe compacte SUV verwachten,” verklaart Susan Docherty, President en Managing Director van Chevrolet en Cadillac Europe.
 
De Euro NCAP-resultaten tonen aan dat de Chevrolet Trax in de Adult Occupant categorie een uitstekende score van 94% scoorde. Daarnaast behaalde de Trax maximale punten bij een aanrijding van opzij, waarbij inzittenden voor alle lichaamsdelen goede bescherming wordt geboden. Prima scores werden tevens geboekt bij een frontale aanrijding, terwijl de Trax ook bij een aanrijding van achteren goede bescherming biedt tegen een whiplash dankzij de verstelbare stoelen en hoofdsteunen. In de Child Occupant categorie noteerde de Trax eveneens uitstekende resultaten bij een aanrijding van opzij en voor het plaatsen van een kinderzitje.

Chevrolet Trax krijgt vijf Euro NCAP-sterren voor veiligheid
Chevrolet Trax krijgt vijf Euro NCAP-sterren voor veiligheid
Met het oog op voetgangerveiligheid gaf Euro NCAP aan dat de bumper van de Trax op alle fronten goede bescherming biedt aan voetgangers, resulterend in een maximale score. In de Safety Assist categorie voldeed de standaard veiligheidsuitrusting van de Trax – met ondermeer ESP en snelheidsbegrenzingsassistentie – aan de testvereisten van Euro NCAP.
 
Met de introductie van Siri Eyes Free heeft Chevrolet het begrip veilig rijden naar een nog hoger niveau gebracht. Via de Chevrolet MyLink connected radio-technologie die voor de Trax leverbaar is, kunnen kopers die over een compatible iPhone* beschikken Siri opdracht geven een aantal taken op zich te nemen terwijl ze daarbij hun ogen veilig op de weg en de handen veilig op het stuur kunnen houden.
 
Deze maand is Chevrolet begonnen met het uitleveren van de Chevrolet Trax aan de Europese Chevrolet-dealers. De Trax biedt kopers de vele voordelen van een volbloed SUV die hij combineert met de rijdynamiek en het brandstofverbruik van een compacte auto. Daarnaast onderscheidt de Trax zich door maximale veelzijdigheid, variërend van zijn flexibel in te delen en moderne interieur tot aan het ‘on-demand’ all-wheel-drive systeem en de Chevrolet MyLink enhanced radio connectiviteit.
 
De door Euro NCAP geteste auto was een voorwielaangedreven Chevrolet Trax LT, uitgerust met een 96 kW (130 pk) sterke 1.7-liter dieselmotor. De complete testresultaten zijn hier te bekijken.
 
* Siri is alleen verkrijgbaar in Beta met iPhone 4S, iPhone 5, iPad (derde en vierde generatie), iPad mini en iPod touch (vijfde generatie), en vereist internettoegang. Siri is niet in elke taal overal ter wereld beschikbaar en de uitvoering verschilt per regio. Mogelijk is er sprake van extra telefoonkosten.

Chevrolet press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op donderdag 30 mei 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons