van der Horst

Chili: Rovanperä doet gooi naar zege

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä gaat straks als leider naar de slotdag van de Rally van Chili, de op twee na laatste manche van het WRC. Hij heeft een kleine bonus op Elfyn Evans. Thierry Neuville is vierde en doet wéér een zaakje in de strijd om de titel.
Elfyn Evans (Toyota) reed al bijna het hele weekend op kop maar op zaterdagmiddag ging Kalle Rovanperä (Toyota) verdapperen. De Fin nam veel risico's in de mist, maar dat resulteerde wel in de koppositie. De uittredende wereldkampioen boog een achterstand om in een voorsprong van ongeveer een kwartminuut.

Ott Tänak (Hyundai) is derde. De Est kon het tempo van de Toyota's niet volgen en hangt nu op een halve minuut van Rovanperä. Hij nam wel de punten van de derde plaats en komt in de WK-stand een beetje dichter bij Thierry Neuville (Hyundai). De schade voor de Belg bleef echter beperkt omdat de Belg zaterdag aantikte als vierde. Beiden moeten wel nog de finish halen zondagavond om deze punten mee te nemen.

Adrien Fourmaux (Ford) knokt hard en is nu vijfde. Sami Pajari (Toyota) en Grégoire Munster (Ford) vechten nog een onderlinge strijd uit. Munster is bezig aan één van zijn beste rally's van het seizoen.

In WRC2 leidt Yohan Rossel de debatten, voor zijn teamgenoot Nikolay Gryazin. Oliver Solberg is pas vierde.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 29 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Chili.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons