van der Horst

Chili: Rovanperä op weg naar winst

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä is op weg naar winst in de Rally van Chili. Dat is de op twee na laatste WRC-manche van het jaar. Thierry Neuville controleert vanuit vierde stelling.
  • De Swert Opticiens
Kalle Rovanperä (Toyota) heeft de touwtjes in handen in Chili. De Fin loopt uit op Elfyn Evans (Toyota) en heeft al een bonus van 20 tellen op de Welshman. De Toyota-rijders bewijzen daarmee een dienst aan Thierry Neuville (Hyundai) want Ott Tänak (Hyundai) is pas derde en komt zo weinig dichter op de Belg in de WK-tussenstand. Bij Gazoo Racing gaan ze uiteraard vol voor de merkenpunten.

Voor Neuville is dit uiteraard een ideaal scenario. De Belg controleert vanuit vierde stelling en zal sprokkelen op zondag om Tänak zoveel mogelijk op afstand te houden. Tänak hangt op 40 seconden van de Fin, maar moet toch nog vol gaan, want Neuville blijft duwen. Voor het podium hoeft de Belg het niet meer te doen, want die punten zijn toch weg, maar er liggen vandaag nog 12 punten te rapen. Die lijken nu al te gaan naar Sébastien Ogier (Toyota).

Achter dat kwartet is Adrien Fourmaux (Ford) vijfde. De Fransman had op podiumkoers gezeten, had hij geen problemen gehad op de openingsdag. Fourmaux hoeft niet meer achterom te kijken want het verschil op Sami Pajari (Toyota) zit op ruime afstand en de Fin speelt een spel uit met Grégoire Munster (Ford).

In WRC2 ziet het er steeds beter uit voor Yohan Rossel die wel nog moet uitkijken voor Nikolay Gryazin, maar die kan het ploegenspel nog spelen.

Er wachten straks nog twee proeven, waaronder de Power Stage.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 29 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Chili.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons