Donington: Eerste podium voor Ulysse De Pauw

Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw (Douglas Motorsport) heeft zijn eerste podium in het BRDC British F3-kampioenschap beet. In de derde race op het circuit van Donington Park eindigde onze landgenoot als tweede nadat hij in de eerste twee races respectievelijk als vijfde en zevende was gefinisht. De Pauw bezet in het kampioenschap nu de zesde plaats, de volgende manche vindt plaats op het circuit van Spa-Francochamps op 20 en 21 juli.
Ulysse De Pauw - Douglas Motorsport
Het weekend begon goed voor Ulysse De Pauw, die in beide vrije sessies de snelste tijd neerzette. In de kwalificatie wist hij zich als vijfde te kwalificeren voor race 1 en als tweede voor race 3. In de eerste race werd De Pauw gehinderd door twee concurrenten die voor hem spinden, waardoor hij twee plaatsen verloor, plaatsen die hij echter terugwon zodat hij race 1 als vijfde beëindigde. Vertrokken als tiende in de tweede race, door de omgekeerde startgrid, wist hij drie plaatsen te winnen gedurende de wedstrijd. In de derde en laatste race nam onze landgenoot een goede start en nam hij als tweede de eerste bocht in een positie die hij wist te behouden tot aan de finish.

Foto's: Club des V

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 25 juni 2019.