van der Horst

EBR: Titelstrijd kan in definitieve plooi vallen in Sankt-Vith

Niels Reynvoet - Skoda Fabia Rally2
Niels Reynvoet - Skoda Fabia Rally2
Komend weekend staat de voorlaatste manche van het Belgische Rallykampioenschap op het programma: namelijk de East Belgian Rally in de Oostkantons. De titelstrijd kan in Sankt-Vith in een definitieve plooi vallen. Niels Reynvoet, Maxime Potty en Cédric Cherain zijn de resterende kanshebbers en mogen het onderling gaan beslissen.
Na de Omloop van Vlaanderen werd de BK-tussenstand alleen maar spannender. Belgisch kampioen Maxime Potty (Toyota) liet door een ongeval een stevige steek vallen, Niels Reynvoet (Skoda) liet zich betrappen op een foutje en moest daarna op sprokkeltocht, terwijl Cédric Cherain (Hyundai) met een klinkende zege zijn titelstrijd nieuw leven in blies.

Reynvoet heeft nog altijd de beste papieren in handen, terwijl Cherain zijn mindere score van in de Sezoensrally nog kan uitwissen met een goed resultaat. Ook Maxime Potty kan dat nog doen, maar dan moet hij wel winnen. Potty zit dus, ondanks dat hij eerste achtervolger is, in de nauwste schoentjes.

Voor winst ligt er een Nederlandse kaper op de kust. Jos Verstappen (Skoda) won vorig jaar en zit in bloedvorm na een podium in Roeselare en winst in de Hellendoorn afgelopen weekend. Voor het podium is ook Bastien Rouard (Hyundai) nog een taaie klant.

Ook in het achterveld is er nog van alles te beleven. Zo kan Jonas Dewilde zich komend weekend kronen tot kampioen bij juniors, maar dan moet hij ook afrekenen met enkele jongeren in de Stellantis Cup, zoals topfavoriet Tom Heindrichs. Bij de historics is het een pak minder spannend. Koen Verhaeghe kroont zich nu al tot kampioen door de afwezigheid van Paul Lietaer. Rainer Hermann en Reiner Feltes zijn bij de oudjes 'incontournable' in eigen gouw.

En ook in de M-Cup is het oogsttijd, want daar zijn ze toe aan de finale. Er wacht dus op veel fronten een boeiende strijd.

Er moeten drie keer vier proeven worden afgewerkt, goed voor 151 kilometer tegen de klok. De winnaar rijdt omstreeks 21.15 over het eindpodium.

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 25 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons