van der Horst

ETCC-kampioen 2016 krijgt WTCC-raceweekend cadeau

ETCC als opstap naar WTCC
ETCC als opstap naar WTCC
Na samen met bandenpartner Yokohama een prijzenpot van 150.000 euro te hebben voorzien, te verdelen onder de deelnemers die aan alle wedstrijden deelnemen, kondigde promotor Eurosport Events vandaag bijkomende stimuli aan ter promotie van het ETCC. Zo krijgt de winnaar van de Super 2000-klasse een gratis deelname aan één WTCC-manche cadeau, terwijl de best geklasseerde Super 1600-rijder na afloop van het seizoen een test met een S2000-wagen aangeboden krijgt.
  • De Swert Opticiens
De kampioen van de Super 2000-klasse voorbehouden aan  TC2T-, TC2 en TCN2-bolides mag in 2017 dus deelnemen aan een Europese WTCC-manche. Details o.a. met betrekking tot de wagen zullen worden bekend gemaakt wanneer ook het voorafgaand oefenprogramma uit de doeken wordt gedaan.

De FIA  European Touring Car Cup is het voorbije jaar ietwat in de schaduw van de nieuwbakken TCR International Series komen te staan. Met deze rist stimuli wil Eurosport Event-patron François Ribeiro het ETCC aantrekkelijker maken en promoten tot een belangrijke opstap op weg naar de hoogste toerwagenregionen.

Het FIA ETCC-kampioenschap wordt in 2016 over zes racemeetings betwist, waarvan vier in het WTCC-nevenprogramma zijn opgenomen.

Foto: Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Circuit Internationaal op maandag 14 december 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons