van der Horst

F1 Academy: Singapore: Abbi Pulling pakt de dubbel

Abby Pulling
Abby Pulling
Naast de Formule 1 kwamen ook de dames van de F1 Academy afgelopen weekend in actie en in de straten van Singapore was Abbi Pulling niet te stoppen. De Rodin Motorsport-coureur wist in beide races van start tot finish de leiding te behouden, waardoor haar totaal dit seizoen al op zeven overwinningen staat. Maya Weug (Prema Racing), de Nederlandse met Belgische roots, was haar grootste uitdager en zij eindigde beide keren als tweede. Teamgenote Doriane Pin (Prema Racing) completeerde het podium door in beide races als derde te finishen.
Lia Block (ART Grand Prix) liet zich ook opmerken in Singapore. De dochter van wijlen Ken Block behaalde haar beste resultaten tot nu toe in de competitie, met twee keer een vierde plaats. Zaterdag werd de vijfde plek ingenomen door Chloe Chambers (Campos Racing), terwijl op zondag haar teamgenote Nerea Marti de top vijf afsloot. Aurelia Nobels kon haar sterke prestaties van Zandvoort niet herhalen en eindigde respectievelijk als veertiende en twaalfde.

In het klassement heeft Pulling nu een comfortabele voorsprong van 95 punten op Pin, terwijl Weug op 125 punten volgt. De volgende race vindt plaats tijdens het weekend van de Grote Prijs van Qatar eind november.

Foto: F1 Academy



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons