van der Horst

Ferrari doet geruchten rond nieuwe wagen af als speculatie, maar bevestigt vertraging met nieuwe wagen

Ferrari SF15-T
Ferrari SF15-T
Ferrari heeft nog geen datum geprikt voor de onthulling van zijn nieuwe F1-bolide. Deze week ontstonden geruchten over het ogenblik waarop de Scuderia het doek van de nieuwe wagen zou halen, met name op 19 of 20 februari, net voor de start van de eerste echte wintertest in Barcelona op 22 februari. De Italiaanse constructeur bevestigde eveneens dat de ontwikkeling van de wagen voor dit seizoen later begonnen is dan gepland.
  • Dreamdrive
De geruchten omtrent de presentatie datum werden evenwel afgedaan als nonsens. "De presentatie datum en het format (online of fysiek nvdr.) zullen we te gepasten tijde bekend makten", zei een zegsman aan F1i. "Wat je tot nu toe gehoord hebt, is pure speculatie."

Maurizio Arrivabene
Maurizio Arrivabene
Eerder deze week bevestigde Ferrari-baas Sergio Marchionne dat de Italianen aan het einde van afgelopen seizoen de SF15-T bleven doorontwikkelen en het werk aan de wagen voor 2016 daardoor iets vertraagd werd. Ferrari wil in 2016 Mercedes het vuur aan de schenen leggen en strijden voor zeges, "het is zeer onwaarschijnlijk dat Ferari in 2016 Mercedes geen echte uitdaging zal kunnen bieden. Of de troepen van Maurizo Arrivabene de dubbele wereldkampioenen inderdaad regelmatig gaan kunnen bekampen, zal moeten blijken in de komende weken...

Foto: Ferrari & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op zaterdag 9 januari 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons