van der Horst

Formula Renault 2.0 NEC klaar voor sprankelend 2017 Seizoen

Formule Renault 2.0 NEC
Formule Renault 2.0 NEC
Het nieuwe seizoen van de Formula Renault 2.0 Northern European Cup lijkt in zijn 12de seizoen een van de beste tot dusver te worden, met zeven raceweekeinden op prestigieuze circuits. De serie, gesteund door Renault Sport, is weer een van de top series voor junioren in de 'single seater' formules in Europa.
Formula Renault 2.0 NEC @ Spa-Francorchamps
Formula Renault 2.0 NEC @ Spa-Francorchamps
Een van de hoogtepunten op de kalender wordt de manche op het Circuit Paul Ricard, waar vanaf 2018 weer de Franse Formula One Grand Prix gereden zal worden en die dit jaar voor het eerst op de kalender staat. De serie zal ook weer op het zeer populaire circuit van Zandvoort rijden, waar het speciale familie evenement in mei ongetwijfeld enorme bezoekersaantallen zal trekken.


Formula Renault 2.0 Northern European Cup @ Spa
Formula Renault 2.0 Northern European Cup @ Spa
Met tot zelfs 30 auto's aan de start in 2016, was de concurrentie groot - elke coureur eindigend in de top van de Northern European Cup, mag dus gerekend worden tot de beste van zijn of haar generatie. Valtteri Bottas, Carlos Sainz Jr. en Antonio Felix da Costa waren allen ooit winnaar van de NEC, terwijl één van de, naar verwachting aankomende top coureurs, de Brit Lando Norris, het afgelopen jaar de eerste plaats claimde. Identieke raceauto's, met het Tatuus FR2.0/13 chassis en de 210BHP Renault Sport twee-liter motor, zorgen voor spannende, zeer competitieve races.

Een verdere stimulans komt van de zijde van Renault Sport, de Franse producent stelt o.a. een gratis inschrijving voor het seizoen 2018 van de Formula Renault Eurocup beschikbaar.

De data van de officiële testdagen zullen binnenkort door de organisatoren bekend gemaakt worden.

De opzet van het raceweekend, succesvol in de afgelopen jaren, zal vrijwel ongewijzigd blijven en bestaat uit 2 free practice sessies, twee kwalificatie sessies en twee races per weekend. Dit geeft de coureurs een ruime tracktime.

Formula Renault 2.0 NEC 2017 Kalender:

21-23 April: Spa-Francorchamps (TCR Benelux, Belcar)
19-21 May: Zandvoort (Family Days)
23-25 June: Monza (Clio Cup Italia, Boss GP)
4-6 August: Assen (Gamma Racing Days)
17-19 August: Circuit Paul Ricard (Creventic 24H Proto Series)
15-17 September: Nürburgring (SRO GT Sprint)
22-24 September: Hockenheim (ADAC GT Masters)

Jurgen Evers, Formula Renault 2.0 NEC Series coördinator:

Formula Renault 2.0 NEC @ Spa-Francorchamps
Formula Renault 2.0 NEC @ Spa-Francorchamps
“We zijn zeer blij met het seizoen 2017. De Formula Renault 2.0 NEC had een fantastisch jaar in 2016, en ik ben van mening dat dit jaar zeker zo goed zal zijn, zo niet beter. We zijn trots op onze kalender voor dit jaar met daarop fantastische circuits die veel toeschouwers zullen trekken. Elk circuit staat voor een andere uitdaging, inclusief de nodige uitdagingen op de grand prix circuits, nodig voor de opbouw van een race carrière. Er is nauwelijks een betere serie voor jonge coureurs om hun ervaring verder te ontwikkelen in dit beginstadium van hun race carrière. Allen racen ze in dezelfde raceauto en dat tegen een zeer redelijk budget".

Tarik Ait Said, Renault Sport Racing Sporting Manager:

"We zijn verheugd om dit zeer interessante seizoen van de Formula Renault 2.0 NEC 2017 opnieuw te kunnen ondersteunen. Deze serie is al jarenlang een 'stepping-stone' voor het racen in de single seaters en wij denken dat dit jaar zeker ook weer effectief zal werken in de Renault Sport Racing's single seater en coureur detectie strategie. Het is zonder twijfel een 'must' om aan deze competitie deel te nemen voor alle jonge coureurs die volgend jaar aan het Formula Renault 2.0 Eurocup seizoen mee willen doen en het baant mogelijk de weg naar het uiteindelijke doel: Racen in de Formula 1."

Voor meer informatie:
MdH Communications
Tel. +31 35 5480 555
noor@mdh.nl

Foto's: Renault Sport & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op maandag 30 januari 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons