van der Horst

Formula Renault 2.0 NEC seizoen start dit weekend in Monza

Gilles Magnus - R-ace GP
Gilles Magnus - R-ace GP
Het twaalfde seizoen van de Formula Renault 2.0 Northern European Cup wordt dit weekend op gang geschoten op de omloop van het Italiaanse Monza. Er staan twee races over 20 minuten op het programma een op zaterdag en een op zondag. Een van de favorieten voor de titel is onze landgenoot Gilles Magnus die de kleuren verdedigt van het roemrijke Franse R-Ace GP team.
  • Powercars
Naast Gilles Magnus zet R-Ace GP nog drie wagens in voor Théo Coicaud, Michael Benyahia en debutant Charles Milesi. R-Ace GP mag sterke oppositie verwachten van Tech 1 Racing dat eveneens vier wagens inschreef.

Formula Renault 2.0 Northern European Cup
Formula Renault 2.0 Northern European Cup
Fortec Motorsport, JD Motorsport en Burdett Motorsport zetten ieder twee wagens in. Frank Bird en Chia Wing Hoong bemannen de wagens van Fortec, Sun Yue Yang en Jean-Baptiste Simmenauer stappen in bij JD Motorsport en Burdett Motorsport rekent op Julia Pankiewicz en Presley Martono. De Pool Bartek Mirecki verschijnt tenslotte aan de start met zijn eigen structuur BM Motorsport.


Jurgen Evers, Formula Renault NEC Series Co-ordinator: “Ieder jaar kan dit kampioenschap mij bekoren en in 2017 is dit niet anders. We hebben een startveld dat uitpuilt van de kwaliteit met talentvolle rijders van over de hele wereld. Ik ben echt tevreden dat ik zulke variëteit aan deelnemers mag verwelkomen in het Formula Renault 2.0 NEC en ik ben zeker, er staan ons nog spannende races te wachten. Het is een grote plezier dat we de serie mogen starten op zulk een historische omloop als Monza. Legendes werden hier geboren en het circuit vormt een echte uitdaging voor de stuurmanskwaliteiten van de rijders. Ik kijk uit naar een hoogstaand weekend en naar de start van een fantastisch seizoen.“

Foto's: Gilles Magnus & Formula Renault 2.0 NEC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 21 juni 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons