van der Horst

Geen Formula Renault 2.0 ALPS in 2016

Formule Renault 2.0 ALPS
Formule Renault 2.0 ALPS
Fast Lane Promotion heeft besloten in 2016 geen Formula Renault 2.0 ALPS te organiseren. De promotor laat daarmee het doek vallen over een kampioenschap waarin menig aspirant wist door te stoten tot de Formule 1. Het Italiaanse bedrijf zal zich vanaf nu vooral focussen op de Clio Cup Italia, in afwachting van naar eigen zeggen "meer gunstige omstandigheden om in de toekomst verder te gaan" (met de promotie van de Formula Renault 2.0 ALPS nvdr.).
Nyck de Vries - Koiranen GP
Nyck de Vries - Koiranen GP
Afgelopen jaar won de Schots-Zuid-Koreaanse Jack Aitken nog de titel in de Formula Renault 2.0 ALPS, nadat McLaren-protégé en onze Noorderbuur Nick de Vries hem dat een jaar eerder nog voordeed. Ook huidige Red Bull Racing-piloot Daniil Kvyat viel die eer reeds te beurt evenals Ferrari Drive Academy-rijder Antonio Fuoco.

ALPS Formule Renault
ALPS Formule Renault
De Formula Renault 2.0 ALPS ontstond uit het samengaan van de Formula Renault 2.0 Middle European Championship (welke voorheen geboekt stond als Formula Renault 2.0 Switzerland) en de Formula Renault 2.0 Italia. Het kampioenschap zou in 2016 zijn vijftiende seizoen aansnijden, het zesde onder de huidige naamgeving, en op 11 en 12 juni het circuit van Spa-Francorchamps bezoeken in het kader van de Spa Euro Race.

Formule Renault 2.0 Eurocup
Formule Renault 2.0 Eurocup
Na het verdwijnen van de Formula Renault 2.0 ALPS blijven in Europa enkel nog de Eurocup Formula Renault 2.0 en de Formula Renault 2.0 Northern European Cup over als officieel door Renault ondersteund Formula Renault 2.0-kampioenschap, naast de Formula Renault 2.0 Asia in het Verre Oosten.

Foto's: Niels Vaeck, Hans Van Onsem, Formula Renault 2.0 ALPS & World Series by Renault



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op woensdag 6 januari 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons