van der Horst

Het belooft een warme zomer te worden in Autoworld Brussel

50 jaar Lamborghini en Racing Memories: 50 jaar passie
50 jaar Lamborghini en Racing Memories: 50 jaar passie
Autoworld opent deze zomer de deuren voor twee buitengewone exposities die u meenemen doorheen enkele boeiende pagina’s uit de autogeschiedenis. Van 7 juni tot 1 september 2013 "50 jaar Lamborghini" en van 19 juli tot 1 september 2013 "Racing Memories": 50 jaar passie - 50 jaar Circuit van Zolder.

50 jaar Lamborghini - van 7 juni tot 1 september 2013

Het gekende merk met de stier viert zijn 50ste verjaardag en dit konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We maken van deze gelegenheid gebruik enkele mytische modellen aan u voor te stellen die u doen huiveren met hun extreem krachtige motors en uitzonderlijk design.
De 350GT, 400GT, Miura, Urraco, Countach, Gallardo, LM002, Espada… en enkele andere niet te missen lambo’s worden gedurende 3 maanden gexposeerd in de tijdelijke exporuimete  naast de “Blue Boulevard”. Naar aanleiding van deze prachtige expositie, stelt ook fotograaf Johan Vandenberghe zijn artistieke werk graag aan u voor.

Racing Memories: 50 jaar passie - 50 jaar Circuit van Zolder - van 19 juli tot 1 september 2013

Meer dan 40 race - en sportwagens, GT’s en éénzitters, waaronder enkele uitzonderlijkse Porsches zoals de Carrera RSR, de 911 SC RS, een 911 R, een 934, een Ford Sierra Cosworth, een Toyota Celica GT Groep 2, een Lotus Elan, een Subaru Impreza, een Mini Cooper, een Peugeot 806, een Alpine, een Renault, een Lola, een Opel, een Rover… veroveren de Mezzanine van Autoworld gedurende de zomer als eerbetoon en herrinering aan 50 jaar passie voor de Belgische autosport.
Onder leiding van Paul Verellen, broer van de overleden piloot en journalist, Philippe Verellen, gaven verschillende privé-eigenaars groen licht om hun wagen tijdens deze expositie ter beschikking. In deze uitzonderlijke collectie zullen ook 3 wagens te bezichtigen zijn waarmee de voormalige piloot over het circuit raasde: de BMW325i, de Audi 200 en de Audi V8 Procar.
Naast deze uitzonderlijke line up is deze tentoonstelling tevens een eerbetoon aan het Circuit  van Zolder dat dit jaar haar 50ste verjaardag viert. Een schaalmodel van het beroemde circuit met prachtige foto’s, miniatuurwagens en andere accessoires.

Tijdelijke exposities

Elke maand biedt Autoworld een nieuwe expositie aan in de tijdelijke expositiezone. In het najaar volgen Panhard Story”& E-Brussels (september), “Mercedes-Benz Oldtimer Club  – MB S-Class” (oktober) en “Belgian Vehicle Heritage – Minerva » (november) elkaar op. In december volgt het hoogtepunt met de opening van de expositie op de Mezzanine gewijd aan « Ferdinand Porsche, The Heritage – from Electric to Electric » (6 december 2013 – 19 januari 2013).

Autoworld - Jubelpark 11– 1000 Brussel
Alle dagen open – ook op maandag – van 10u00 tot 18u00
Info: www.autoworld.be

Autoworld press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Persberichten op maandag 3 juni 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons