van der Horst

HYTracks: welkom op het Andalucia Circuit

Andalucia Circuit
Andalucia Circuit
Vier jaar geleden maakten de Fransman Brice Pineau en de Belg Olivier Muytjens kennis met elkaar. Eén jaar later richtten ze HYRacing op, een raceteam dat zowel historic als moderne competities doet. Maar het is ook een structuur die Track-Days organiseert. En nu, op het einde van deze zomer van 2024, gaat het duo nog een stapje verder met de aankoop van het Andalucia Circuit, dicht bij Almeria, in het zuiden van Spanje. Het is het begin van een heel nieuw avontuur!
  • LTF
De Spa Six Hours is een historic meeting van grote kwaliteit die wordt georganiseerd op het circuit van Spa-Francorchamps, en het is duidelijk een spilevenement voor Brice Pineau en Olivier Muytjens. In september 2021 profiteerden ze ervan om hier hun raceteam HYRacing te lanceren, met de blauwe bolides die al snel deel zouden uitmaken van de Historic Racing scene op internationaal niveau: Ford GT40, Shelby Cobra Daytona, Ford Mustang, De Tomaso Pantera, Porsche 911 RS, en nog later de Porsche Cayman GTS. HYRacing zette de tenten op in ontelbare paddocks, met telkens de autosport als gemeenschappelijke noemer voor hun passie!
 
Andalucia Circuit
Andalucia Circuit
Parallel aan deze competitie-activiteiten, zet HYRacing ook nog Track-Days op poten, die uitsluitend zijn voorbehouden aan bolides van weleer. Vooral bijzonder is de mogelijkheid om wedstrijdwagens te huren per dag, evenals de diensten van zeer ervaren coaches zoals Marc Duez, Gilles Magnus, Loris Hezemans en, uiteraard, Olivier Muytjens zelf. Deze rijdagen, zeer  leerrijk aangezien het telemetriesysteem toelaat om de rijders, zelfs de onervaren, echt vooruit te helpen, worden gehouden op een piste in het zuiden van Europa: het Andalucia Circuit!
 
En deze piste, waar de zon schijnt gedurende… 3000 uren per jaar, wordt het vervolg van een mooi verhaal voor Brice Pineau en Olivier Muytjens. Zij staan nu aan het roer van HYTracks, het bedrijf dat de eigenaar en uitbater wordt van het Andalucia Circuit!
 
Andalucia Circuit
Andalucia Circuit
We hebben inderdaad deze uitzonderlijke site van 53 hectaren aangekocht, met daarin een circuit voor auto’s en moto’s”, verkondigen Brice Pineau en Olivier Muytjens. “De piste heeft een lengte van 5020 meter met de mogelijkheid tot verschillende lay-outs van respectievelijk 2200 en 4000 meter. Er zijn 17 bochten, een rechte lijn van 1060 meter, de baan is 12 meter breed, met uitgestrekte uitloopzones onder de vorm van grindbakken, 32 pitboxes, een hotel met 12 kamers, een restaurant, een medisch centrum en burelen. Het Andalucia Circuit is veel meer dan een piste om op te rijden. Het is een professionele site die het hele jaar door auto’s en moto’s kan onthalen en die wordt gebruikt door ontelbare spelers binnen de industrie of de gemechaniseerde sporten...”
 
Andalucia Circuit
Andalucia Circuit
Het Andalucia Circuit onthaalt inderdaad regelmatig teams uit het wereldkampioenschap endurance (FIA WEC), uit verschillende eenzitter-series, uit DTM, enz.. Daarbij komen nog de constructeurs die van de infrastructuur willen profiteren, en vooral… de uizonderlijke weersomstandigheden. Gemiddeld valt er maar 7 dagen per jaar regen! Het vormt een prachtig kader, met bergen en olijfgaarden, voor het houden van testritten en officiële voorstellingen! Het ligt in Tabernas, op 30 minuten van Almeria, op 90 minuten van Murcia en op 120 minuten van Alicante, in het hartje van de enige woestijn die we kennen in Europa. Het Andalucia Circuit heeft alles om te verleiden. En men kan er tellen op de drijvende krachten achter HYTracks, met Olivier Muytjens in de rol van nieuwe directeur van de site, om alles draaiende te houden. Aan projecten zal er trouwens geen gebrek zijn…
 
“Het allereerste doel is om het Andalucia Circuit overal binnen Europa te promoten, en de ontelbare sterke punten ervan te presenteren”, vervolgen Brice Pineau en Olivier Muytjens. “Het is essentieel dat bedrijven uit de wereld van de industrie en de competitie zich realiseren wat de ontelbare mogelijkheden zijn die een dergelijke infrastructuur hen kan bieden. En dat in om het even welk seizoen! Hier schijnt de zon het gehele jaar door, wat toelaat om permanente ontwikkelingsprogramma’s, tests, enzovoort te houden...”
 
Door de zinnen te zetten op het Andalucia Circuit, begint het bedrijf HYTracks aan een nieuw hoofdstuk binnen zijn korte maar even intense geschiedenis, waar grote passie en know-how definitief met elkaar verbonden zijn…   

Persbericht HY Tracks
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 27 september 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons