van der Horst

Imola: Camara en Giusti aan het feest in het FRECA kampioenschap

Rafael Camara
Rafael Camara
Op het circuit van Imola was het Formula Regional European Championship by Alpine aan hun zevende wedstrijdweekend toe. Kampioenschapsleider Rafael Camara imponeerde andermaal met twee polepositions, een kwalificatierecord en een zege op zaterdag. Alessandro Giusti toonde zich op zondag de snelste in een verregende tweede race.
Rafael Camara deed dit weekend opnieuw een uitstekende zaak in het kampioenschap. De Braziliaanse Ferrari Junior pakte op zaterdag de pole en reed van start tot finish aan de leiding. Zelfs een tijdstraf van vijf seconden wegens een jumpstart hield hem niet van de zege. Tuukka Taponen beperkte met een tweede plaats enigzins de schade, maar ziet Camara wel weer uitlopen in de kampioenschapsstand. James Wharton werd derde.

Tuukka Taponen
Tuukka Taponen
Ook op zondag domineerde Camara de kwalificatiesessie. De Prema Racing piloot reed naar zijn vierde opeenvolgende poleposition, zijn tiende pole al in het kampioenschap. Camara pakte in 2023, drie keer de pole, en was gisteren al aan zijn zevende pole van 2024 toe, een nieuw record. In een verregende tweede en laatste wedstrijd van het weekend ging het al vroeg mis tussen Camara en Taponen toen ze in Tamburello samen van de baan gingen. Voor Taponen zat de wedstrijd er meteen op, Camara viel terug tot buiten de top twintig. Alessandro Giusti erfde de leiding, weerstond aan twee herstarts na een safetycar periode alvorens een derde safetycar kort voor het einde de wedstrijd deed afvlaggen onder gele vlag. Voor Giusti is het de tweede zege van het seizoen terwijl Noah Stromsted en James Wharton tevreden mee naar het podium mochten. Rafael Camara profiteerde van nog heel wat uitvalbeurten en kwam zo terug tot in de punten.

Het maakt de Braziliaan steviger leider. Met nog drie wedstrijden te gaan lijkt de voorsprong onoverbrugbaar te worden. Tuukka Taponen en zijn concullega's krijgen volgende week op de RedBull Ring een nieuwe kans om Camara te verslaan. 

Foto's: FRECA



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 9 september 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons