van der Horst

Jann Mardenborough ook in GP3 actief

Jann Mardenborough - Carlin
Jann Mardenborough - Carlin
Voor Nissan GT Academy driver Jann Mardenborough kwam een droom uit toen Nissan hem een stuur aanbood op een van de LMP1 bolides van het merk die het WEC betwisten. Naast zijn druk programma met Nissan, dat ook een deelname aan de 24 uren van de Nürburgring omvat met een GT-R GT3, zal de snelle Brit net als vorig jaar ook uitkomen in de GP3 series. Mardenborough verhuist wel van Arden naar het eveneens Britse team Carlin.
  • Skylimit Events
Nadat Nissan besloot om de twee eerste manches van het WEC aan zich voorbij te laten gaan en het seizoen pas aan te vatten bij de 24 uren van Le Mans, vormt het GP3 een welkome aanvulling op het programma van Mardenborough. Al verschillen beide series drastisch van elkaar, bij GP3 gaat het om korte hevig bevochten sprintraces daar waar in het WEC zorgzaam moet omgesprongen worden met het materiaal dat minstens zes uren moet meegaan.

Antonio Fuoco - Carlin
Antonio Fuoco - Carlin
Dinsdag testen de GP3 rijders voor de eerste maal dit jaar tijdens een tweedaagse sessie op het circuit van Estoril. De snelste man op de piste was de Ferrari Academy driver Antonio Fuoco (Carlin) met een rondetijd van 1:28.410. De Italiaan werd op de tabellen gevolgd door Marvin Kirchhöfer (ART GP) en Emil Bernstorff (Arden).      


Foto's: GP3 Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 18 maart 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons