van der Horst

L'Anneau de Rhin: Belgen vinden de weg naar het podium - Robbe Janssens bijna kampioen

Lotus Cup Europe @ L'Anneau de Rhin
Lotus Cup Europe @ L'Anneau de Rhin
Naast de VW Fun Cup en Belcar kwam ook de Lotus Cup Europe in actie op de L'Anneau du Rhin. Hier deden onze landgenoten Thierry Verhiest (Lotus Exige V6 Cup R) en Robbe Janssens (Lotus Elise Cup R) goede zaken. Verhiest was zeer constant over de drie races, met drie opeenvolgende derde plaatsen. Janssens bleef ook niet achter en haalde telkens het podium. Na tweemaal een tweede plaats in de eerste twee races, sloot de Vlaams-Brabander het weekend af met een zege. Met wat geluk kan hij tijdens de eerste race in Dijon zelfs al de titel in de Production-klasse veiligstellen.
  • St. Paul
Thierry Verhiest - Lotus Exige V6 Cup
Thierry Verhiest - Lotus Exige V6 Cup
Verhiest kan terugblikken op een zeer geslaagd weekend met drie podiumplaatsen. In de eerste race moest hij Tamas Vizin (Lotus Exige V6 Cup R) en teamgenoot Paul Maréchal (Lotus Exige V6 Cup R) voor zich dulden. Tijdens de tweede race kreeg de Oostendenaar het moeilijker. Nadat Maréchal al in de eerste ronde wegviel, voerde Verhiest een felbevochten, succesrijke strijd om de derde plaats met Jason McInulty (Lotus Evora GT4). Toch kon hij weinig uitrichten tegen de snelheid van Vizin en Rainer Borgens (Lotus Exige V6 Cup R). In de laatste wedstrijd keerde de rust terug, en de top drie van de eerste race recidiveerde.

Robbe Janssens - Lotus Elise Cup R
Robbe Janssens - Lotus Elise Cup R
Bij Janssens begon het weekend iets stroever. Hij kon tweemaal niet verhinderen dat Mark Yates (Lotus Elise Cup R) de overwinning op zijn naam schreef. In de eerste race bedroeg het verschil twee seconden terwijl dat in de tweede race nog slechts zeven tienden was. Echter, in de laatste race kende de Brit problemen waardoor Janssens overtuigend naar de winst reed. Hoewel er nog één raceweekend rest, is de titel nog niet helemaal binnen; de finale mag dan al dubbele punten opleveren,  , met een voorsprong van 56 punten hoeft de Vlaams-Brabander enkel voor Yates te finishen om zeker te zijn van de eindzege in de Production-klasse. Spanning gegarandeerd dus voor de finale in Dijon-Prenois, begin oktober.

Foto's: Lotus Cup Europe



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons