van der Horst

Lucas Cartelle vertegenwoordigt ons land tijdens de FIA Motorsport Games 2024

Lucas Cartelle
Lucas Cartelle
Deze woensdagavond gaat de derde editie van de FIA Motorsport Games van start in de Stad van de Kunsten en Wetenschappen, Valencia. Het is het begin van vier dagen competitie waarin talloze landen, waaronder België, tegen elkaar zullen strijden. In de Cross Car Junior-categorie zal de 16-jarige Lucas Cartelle met fierheid de Belgische kleuren verdedigen!
Lucas Cartelle
Lucas Cartelle
De afgelopen weken waren intens voor Lucas Cartelle, die opnieuw afwisselend deelnam aan de Clio Cup Series en de Cross Car-competities, met mooie resultaten op zijn actief. Op het Circuit van Barcelona-Catalunya bevestigde de finale van de Clio Cup Series, waarvoor de jonge Belg zich goed had voorbereid met een testdag, meteen zijn potentieel en werden de verwachtingen ingelost. Met een plek in de top 5 tijdens de vrije trainingen, op een totaal van 55 deelnemers, eindigde Lucas een bewogen Race 1 op de zesde plaats en won hij in de Junior-categorie! Een bestraffing van 25 seconden zorgde later op de dag voor tandengeknars, maar de rijder in de Clio van Milan Competitie met startnummer #131 kon zijn snelheid tonen in de kopgroep van een serie waarvan de competitiviteit zeker niet meer benadrukt hoeft te worden.
 
De volgende dag, voorafgaand aan Race 2, had Lucas te maken met een ochtendkwalificatie bij zeer lage temperaturen. Het resultaat: koude banden, een spin eindigend in een grindbak, en de laatste plek op de startgrid! Vanaf de 55ste positie rukte Cartelle in slechts enkele ronden naar de twintigste plek op, waarbij hij volop zijn kunnen liet zien.
 
Deze Clio Cup Series is een competitie waar op het scherp van de snee wordt gereden en waar elke fout zwaar wordt afgestraft”, legt Lucas uit. “Ik wilde weten waar ik me in de hiërarchie kon plaatsen en de uitstekende samenwerking met Nicolas Milan heeft bevestigd dat ik in staat ben om in de kopgroep mee te doen! Met mijn directe omgeving zullen we nu de mogelijkheden voor het seizoen 2025 bekijken.”
 
Viva España!
 
Echter het seizoen 2024 van Lucas Cartelle is zeker nog niet afgelopen! Waar het FIA European Cross Car Championship na de voorbije twee meetings in Maggiora (Italië) en Mollerussa (Spanje) is afgelopen, staan de komende dagen nu in het teken van de FIA Motorsport Games in Valencia, gevolgd door de finale van het Belgische Cross Car Championship op het Circuit Jules Tacheny in Mettet!
 
De laatste fase van de Europese competitie was positief, met opnieuw twee podiumplaatsen, een derde plaats in Maggiora en een tweede plaats in Mollerussa”, vervolgt Lucas. “Elke keer was de strijd met de Spanjaarden Daniel Gayoso Vazquez en Diego Martinez Gonzalez intens, en uiteindelijk ben ik als derde in het kampioenschap geëindigd. Enkele punten die ik in het begin van het seizoen heb laten liggen, hebben een verschil gemaakt, maar het belangrijkste is dat ik constant in de top 3 streed en de beste Belg van de competitie ben geworden.”
 
Lucas Cartelle
Lucas Cartelle
Lucas Cartelle zal deze Junior Cross Car-categorie voor de laatste keer terugzien tijdens de FIA Motorsport Games, waarvan de openingsceremonie deze woensdagavond in Valencia plaatsvindt! “Net zoals bij de editie in Marseille, heeft RACB Sport een oproep gedaan voor kandidaten, en ik ben geselecteerd in Cross Car Junior”, lacht Cartelle. “Dit wordt mijn allerlaatste optreden in de Junior-categorie, en deze Motorsport Games vormen een soort hoogtepunt voor een jonge rijder zoals ik! In Valencia zal ik onder andere een van mijn Spaanse tegenstanders uit de Europese competitie weer ontmoeten, en het doel is duidelijk om een gouden medaille voor België te winnen! Ik kan niet wachten...”
 
De Cross Car-competities worden gehouden op het Aspar-circuit, ongeveer dertig kilometer buiten Valencia, een circuit dat speciaal voor deze gelegenheid is heringericht en dus voor iedereen nieuw zal zijn. De vrije trainingen en de eerste kwalificatieheats vinden op vrijdag plaats, de halve finales op zaterdag en de finale op zondag. We duimen!
 
Na deze prestigieuze FIA Motorsport Games zal Lucas Cartelle naar het Belgische Cross Car Championship in Mettet terugkeren. In deze competitie rijdt hij in de Senior-categorie, niet in de Junior-categorie. Het bewijs dat de toekomst voor hem volop in beweging is...
 
Actie! 

Persbericht Lucas Cartelle



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op woensdag 23 oktober 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons