van der Horst

Mercedes AMG presenteert Cigarette AMG Electric Drive Concept (+ Foto's)

Cigarette AMG Electric Drive Concept
Cigarette AMG Electric Drive Concept
Elektriciteit en water zijn doorgaans niet de beste vrienden, maar bij Mercedes AMG houdt men daar klaarblijkelijk toch een ietwat afwijkende mening op na. Cigarette Racing en de Duitse constructeur hebben in Miami namelijk de Cigarette AMG Electric Drive Concept voorgesteld, de snelste door batterijen aangedreven elektrische boot die momenteel op deze aardbol kan varen.
Cigarette AMG Electric Drive Concept
Cigarette AMG Electric Drive Concept
Normaliter berichten we op Autosport.be niet over boten, maar de krachtbron van de knalgele snelheidsduivel stamt af van deze uit de Mercedes SLS AMG Coupé Electric Drive. Maar liefst twaalf elektrische motors werden in de boot gemonteerd, goed voor meer dan 2000 pk en een topsnelheid van meer dan 160 km/u. Ter vergelijking: de Mercedes SMS AMG Electric Drive beschikt over vier motors welke 740 pk leveren en werd elektronisch begrensd op 250 km/u.

De aandrijving van de Cigarette AMG Electric Drive Concept
De aandrijving van de Cigarette AMG Electric Drive Concept
Mercedes AMG en Cigarette Racing werken reeds enkele jaren samen, maar om de eigenheid van het nieuwste geesteskind te benadrukken, werd de boot gespoten in dezelfde fluo matgele kleurstelling die tevens de elektrische wagen met vleugeldeuren siert. Het "AMG Electricbeam magno" geel is overigens bij Mercedes normaliter exclusief voorbehouden voor de elektrische SLS. Bij de ontwikkeling van de batterijen voor de bijna 12 meter lange boot werd, naar eigen zeggen, spitstechnologie uit de Formule 1 aangewend. De 3456 lithium-ion cellen zijn vloeistof gekoeld en leveren maximaal 400 volt. De totale capaciteit van de batterijen bedraagt 240 kWh en deze zouden in een haven in zeven uur tijd volledig geladen kunnen worden;  al bestaat er ook een optie om die tijd terug te brengen naar drie uur. Prijzen voor de racebanaan werden niet bekendgemaakt, maar wetend dat meer normale boten in het assortiment reeds een prijskaartje van ettelijke honderduizenden euro's dragen, zal de Cigarette AMG Electric Drive Concept evenmin voor de doordeweekse werknemer bestemd zijn...



Foto's: Mercedes-Benz



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op vrijdag 15 februari 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons