van der Horst

Met 6.501 testritten blikt FLEET EV Experience Days terug op een succesvolle eerste editie

FLEET EV Experience Days
FLEET EV Experience Days
Op 18, 19 en 20 oktober 2024 vonden op Circuit Zolder de eerste FLEET EV Experience Days plaats. De organisatie blikt alvast terug op een geslaagd evenement en kijkt uit naar de tweede editie volgend jaar.
Mensen laten kennismaken met de elektrische wagens die je vandaag op de markt vindt, dat was het doel van de FLEET EV Experience Days. En in dat opzet lijkt men geslaagd te zijn! 
Enkele cijfers :
  • 8.237 bezoekers vonden hun weg naar het beroemde circuit in Limburg
  • 6.501 testritten met de 144 beschikbare wagens van 30 autoconstructeurs, verspreid over drie dagen
  • goed voor 52.151 testkilometers, een afstand langer dan de omtrek van de aarde (±40.000 km).
Openluchtsalon
Op de FLEET EV Experience Days sloegen 30 verschillende autoconstructeurs hun tenten op in de verschillende pitboxen van Circuit Zolder en stelden er met plezier hun nieuwste modellen tentoon. De organisatie (Effective Media, uitgever van het platform FLEET.be & FLEET.TV en Circuit Zolder) was vooral te spreken over de knappe en bij momenten originele aankleding van de verschillende boxen, die van de pitlane een waar openluchtsalon maakte. Met zelfs enkele premières:
  • Ford Capri (Belgische première)
  • Skoda Elroq (Belgische première)
  • Kia EV3 (Belgische première)
  • Opel Grandland (Belgische première)
  • MINI Aceman (Belgische première)
  • Renault 5 (eerste testmogelijkheid in België)
New Mobility
In de New Mobility Area konden bezoekers hun hart ophalen met het testen van de nieuwste elektrische fietsen, cargobikes, motorfietsen en zelfs microcars op een uitgezette testpiste, terwijl in de tent verschillende exposanten uitleg gaven over laadpalen, leasing, vehicle to grid en andere hot topics in de wereld van de elektrische en nieuwe mobiliteit.

FLEET EV Experience Days testritten
FLEET EV Experience Days testritten
Bijzonderste testritten
Tijdens de middag, het zogenaamde stille uur tussen 12 en 13, werd het circuit dan weer ingenomen voor de EV Dreams on Track: 40 personen met een mentale beperking mochten als passagiers plaatsnemen in elektrische dream cars van onder meer Porsche en Lotus voor enkele Flying Laps die ze nooit meer zullen vergeten.

Nieuwe editie volgend jaar
Door de vele positieve reacties van deelnemers en automerken – zie ook hieronder – bevestigt de organisatie alvast dat er ook volgend jaar FLEET EV Experience Days zullen zijn, meer bepaald van 19 tot 22 september 2025.

Persbericht Circuit Zolder



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op donderdag 24 oktober 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons