van der Horst

Monza: Dubbel voor BMW tijdens eerste vrije training

Century Motorsport - BMW M4 GT3
Century Motorsport - BMW M4 GT3
Voor de voorlaatste manche van de GT World Challenge Europe Endurance Cup zijn de teams dit weekend in Monza. De eerste vrije training vanochtend kwam wat moeilijk op gang met liefst twee rode vlaggen in het eerste half uur. Daarna kon er gelukkig anderhalf uur ononderbroken gereden worden op een droge baan en bij een temperatuur van net geen 20 graden. Bij het afvlaggen zagen we een een-tweetje voor BMW.
WRT - BMW M4 GT3
WRT - BMW M4 GT3
De rode Century Motorsport BMW #991 (Leung, Sowery, Dennis) was de beste in 1:45.087, op korte afstand gevolgd door de (eveneens rode) WRT BMW #32 van Dries Vanthoor, Charles Weerts en Sheldon Van der Linde. De winaar van de Spa 24 Hours, de Comtoyou Aston Martin #007 (Drudi, Sorensen, Thiim) reed de achtste tijd.


Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Bij het team van Jean-Michel Baert zijn zoals steeds weer enkele Belgen actief. Zo zien we Nicolas Baert en Kobe Pauwels op de #12, Matisse Lismont op de #21 en John De Wilde op de #11. Ook vaste podiumklant in Gold, Gilles Magnus, stapt opnieuw in de Saintéloc Audi #25 en op de GRT Lamborghini #19 zien we Baptiste Moulin aan het werk.


Proton Competition - Ford Mustang GT3
Proton Competition - Ford Mustang GT3
Ook vader en zoon Louis en Jef Machiels zijn in Monza, zij delen wederom de AF Corse Ferrari #52 met Andrea Bertolini. Frédéric Vervisch zien we alweer in de Ford Mustang #64 van Proton Competition, jammer genoeg nog steeds de enige Mustang in een veld van ditmaal 52 GT3's. Last but not least vormt Maxime Martin opnieuw team met publiekslieveling Valentino Rossi in de WRT BMW #46, die als derde man opnieuw Raffaele Marciello heeft.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 21 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons