van der Horst

Monza: Opnieuw BMW boven tijdens Pre Qualifying - Magnus tweede

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Vanochtend liet de zon zich nog niet zien boven Monza, maar vanmiddag des te meer. Deze verandering kon de Century Motorsport BMW #991 (Leung, Sowery, Dennis) weinig deren want bij het vallen van de finishvlag stond de Beierse bolide andermaal bovenaan de tabellen. De tweede tijd was voor Gilles Magnus in de Saintéloc Audi #25. Onze landgenoot hoopt op een goede eindklassering, de uitdaging voor het halen van het Gold Cup-podium is dit weekend wat kleiner wegens maar zes inschrijvingen.
  • St. Paul
AF Corse - Ferrari 296 GT3
AF Corse - Ferrari 296 GT3
Een sterke vierde tijd was er voor Jef en Louis Machiels die de Ferrari #52 delen met Andrea Bertolini. Dries Vanthoor, Charles Weerts en Sheldon Van der Linde (WRT BMW #32) konden zich nog net verzekeren van een plaatsje binnen de top tien. Bij Comtoyou zoekt men nog naar verbetering, net als bij Ford. De voorbereidende test donderdag in Monza verliep niet naar wens en het is nu voor Frédéric Vervisch en co. zoeken naar meer snelheid. Het scheelde overigens geen haar of we hadden het de rest van het weekend met twee Aston Martin's minder moeten doen. Tim Creswick (Walkenhorst #36) kwam bij het uitsturen van één van beide Lesmo's stil te staan op de curbstone bij het uitsturen en werd ei zo na aangereden door Matisse Lismont (Comtoyou #21).

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 21 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons