van der Horst

Monza: Pole voor Ferrari - Comtoyou tweede

AF Corse - Ferrari 296 GT3
AF Corse - Ferrari 296 GT3
Alessio Rovera, Alessandro Pier Guidi en Vincent Abril bezorgden Ferrari (#51) vanochtend de pole op eigen bodem. De gemiddelde tijd van de drie rijders was bijna twee tienden van een seconde sneller dan de Comtoyou Aston Martin #007 van Thiim, Sorensen en Drudi. De WRT BMW #32 van Dries Vanthoor, Charles Weerts en Sheldon Van der Linde verzekerde zich van een plaatsje op de tweede startrij, achter de gele Mercedes #48 (Engel, Morad, Auer).
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
De zuster-BMW #46 van Maxime Martin, Valentino Rossi en Raffaele Marciello lukte de zevende tijd. Een sterke dertiende chrono én de pole in Gold was er dan weer voor Matisse Lismont en teamgenoten Charles Clark en Job Van Uitert in de Comtoyou Aston Martin #21. Twee plaatsen lager zien we dan de Ferrari #52 van Louis en Jef Machiels en Andrea Bertolini, overigens goed voor de tweede tijd in de Bronze-klasse. De Saintéloc Audi #25 van ondermeer Gilles Magnus werd achttiende, en was zo de eerste van een kwartet Audi's.

Kobe Pauwels
Kobe Pauwels
Kobe Pauwels en Nicolas Baert vertrekken straks om 15u30 als 25e in de Comtoyou Aston Martin #12 die ze delen met Sebastian Ogaard. De vierde Aston, de #11 met ondermeer John De Wilde, werd 47e. Bij Ford (#64) waren de problemen nog niet volledig van de baan, van op de 38e startplaats hopen Frédéric Vervisch, Dennis Olsen en Christopher Mies op beterschap tijdens de wedstrijd.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 22 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons