Monza: Tweede zege op rij voor de Team Speedcar Audi

Team Floral - Ford Mustang GT4
Benjamin Lariche en Robert Consani (Team Speedcar Audi R8 LMS GT4) hebben ook de tweede race voor de GT4 European Series gewonnen, waardoor de titel pas tijdens het finale weekend zal beslecht worden. Ook nu deden onze landgenoten het prima, Benjamin Lessennes (L'Espace Bienvenue BMW M4 GT4) pakte de zevende plaats terwijl de Team Floral Ford Mustang GT4 van Nathan Vanspringel en Nico Verdonck ditmaal als tiende over de streep bolde.
Team Speedcar - Audi R8 LMS GT4
Ook de tweede race voor de GT4 European Series in Monza werd gekenmerkt door talrijke incidenten. Al in de eerste helft van de race diende die tweemaal geneutraliseerd te worden omdat een wagen naast de baan belandde. Op het einde van de wedstrijd gingen opnieuw twee wagens van de baan zodat de race nog voor het vallen van de vlag definitie geneutraliseerd werd. De Team Speedcar Audi van Benjamin Lariche en Robert Consani reed bijna gans de race op kop, enkel na de verplichte pitstop wist Josh Rattican met de Elite Motorsport with Entire Race Engineering even van de leiding proeven alvorens hij die weer moest afstaan aan Lariche. Josh Rattican en Tom Lebbon werden met hun McLaren tweede, Mateo Villagomez en Jamie Day (Racing Spirit of Léman Aston Martin Vantage GT4) pakten de laatste podiumplaats.

Foto's: Arne Simons

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 22 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.