van der Horst

Nieuwe GP3 bolide maakt eerste meters

GP3/16 - ART GP
GP3/16 - ART GP
Sinds de oprichting van de GP3 Series in 2010 wijzigde men eenmaal van chassis in 2013. De driejarige cyclus is nu opnieuw verlopen en dit seizoen wordt een nieuwe bolide geïntroduceerd: de GP3/16. De wagen oogt wat potenter dan zijn voorganger en is nu uitgerust met een 3,4 liter V6 Mecachrome motor die 400 pk levert, daar waar de GP3/13 het moest stellen met 280 pk. De eerste zeven nieuwe bolides werden geleverd aan zeven teams en deze konden er deze week twee dagen mee testen op het circuit van Magny-Cours.
  • Powercars
Steijn Schothorst - Campos Racing
Steijn Schothorst - Campos Racing
Ondanks de voortdurende regen werden er toch 852 ronden afgelegd door de zeven bolides en was de algemene indruk van de rijders over de wagen positief. Het verschil in pk met zijn voorganger laat zich duidelijk voelen en de wegligging is tevens beter. ART GP, Jenzer Motorsport, Trident, Arden, Koïranen GP, Campos Racing en DAMS beschikten elk over een wagen, die door verschillende rijders werd gedeeld.

Giedo van der Garde & Steijn Schothorst
Giedo van der Garde & Steijn Schothorst
Een onverwachte deelnemer op dag 1 was ex formule 1 rijder Giedo van der Garde die instapte bij Campos Racing. De Nederlander kwam zijn landgenoot Steijn Schothorst een handje toesteken. Deze laatste zal het GP3 seizoen betwisten met Campos Racing, het team van Adrian Campos die van der Garde goed kent gezien hij twee jaar voor Campos reed in de GP2 Series.

Foto's: GP3 Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 3 maart 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons