van der Horst

Nieuwssprokkels na de eerste maand van 2016

Nikita Mazepin
Nikita Mazepin
De jonge Rus Nikita Mazepin tekende een lange termijncontract bij Force India. De 16-jarige piloot zal er samen met de Mexicaan Alfonso Celis deel uitmaken van het ontwikkelingsteam. Daarnaast zal hij ook deelnemen aan de Europese Formule 3 Kampioenschap voor Hitech GP. Nikita werd in 2014 tweede in het CIK-FIA Wereldkampioenschap Karting en vorig jaar nam hij deel aan de Formule Renault 2.0. Force India liet tevens weten dat Mazepin geregeld simulatorwerk zal verrichten alsook enkele Grote Prijzen zal bijwonen.
  • Dreamdrive
Manor MR03B
Manor MR03B
Manor Racing heeft wederom een klepper van formaat kunnen pakken. Pat Fry, die van 2010 tot eind 2014 deel uitmaakte van Scuderia Ferrari, gaat aan de slag als Engineering Consultant. Hij volgt in de voetsporen van zijn voormalige Ferrari-collega Nicholas Tombazis. Beide heren werden eind 2014 tijdens de reorganisatie binnen het Italiaanse team de laan uitgestuurd en nu vinden ze elkaar weer bij de kleinste renstal op de startgrid.

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Verscheidene media publiceerden afgelopen maand de salarissen van de huidige rijders op de F1-grid. Huidig wereldkampioen Lewis Hamilton zou op jaarbasis maar liefst 31 miljoen dollar (28,5 miljoen euro) verdienen, plus bonussen die oplopen tot zo'n 10 miljoen dollar (9,2 miljoen euro). Ook McLaren's Fernando Alonso verdient een dikke stuiver; de tweevoudige wereldkampioen krijgt een jaarlijks salaris van maar liefst 40 miljoen dollar ( 36,75 miljoen euro) plus bonussen. Op jaarbasis is dat dus ook meer dan zijn rivaal bij de Scuderia Ferrari, want viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel zou 30 miljoen dollar ( 27,5 miljoen euro) per jaar, plus bonussen, verdienen en toch staat de Duitser boven de Spanjaard en de Brit in het lijstje van grootgeldverdieners. Wat hem de meest betaalde rijder maakt, was dat zijn Italiaanse werkgever vorig jaar maar liefst 50 miljoen dollar (46 miljoen euro) neertelde om hem naar Maranello te halen.

Jolyon Palmer - Lotus
Jolyon Palmer - Lotus
Jolyon Palmer zal op zijn nagelnieuwe Renault-bolide het nummer 30 gebruiken. Dat heeft de Brit zelf bekendgemaakt via Twitter. De voormalige GP2-kampioen was in 2015 test- en reserverijder bij Lotus en kreeg de kans om enkele testsessies te rijden tijdens Grand Prix weekends. Palmer reed toen ook met de nummer 30 maar had deze van de FIA toegewezen gekregen. De Engelsman mocht nu als vaste coureur een ander nummer kiezen, maar besloot om datzelfde nummer te behouden.

Foto's: Force India, Manor Marussia, Racing International Photography & Lotus




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 1 februari 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons