van der Horst

Nürburgring: De beurt aan Sheldon van der Linde

Sheldon van der Linde - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
Sheldon van der Linde - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
Een van der Linde won ook de tweede race van de DTM op de Nürburgring, niet Kelvin die op zaterdag zegevierde, maar ditmaal Sheldon (Schubert Motorsport BMW M4 GT3). Deze laatste toonde zich de sterkste in de zondagsrace van de DTM en won voor Maro Engel (Team Winward Mercedes-AMG GT3 EVO) en Marco Wittmann (Schubert Motorsport BMW M4 GT3).
  • Powercars
Maro Engel vertrok van op de pole en wist na de start ook de leiding te behouden. Hij ging Sheldon van der Linde vooraf die na een kanonstart de tweede positie wist in te nemen. Maar na de bandenwissel ging het mis voor Engel, hij werd aangetikt door René Rast (Schubert Motorsport BMW M4 GT3) en ging rond. Rast werd bestraft met het verlies van drie ronden in het klassement. Sheldon van der Linde nam het commando over van Engel en bleef vooraan tot aan de meet. Kelvin van der Linde (ABT Audi R8 LMS GT3 Evo2) pakte de vierde plaats en blijft leider in het kampioenschap. Ayhançan Güven (Manthey EMA Porsche 911 GT3 R), die volgende week aan de start komt van de 24 Hours of Zolder, werd vijfde.

Foto: Thomas Smets
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 18 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons