van der Horst

Nyck de Vries met Racing Team Nederland naar het FIA WEC

Nyck de Vries
Nyck de Vries
Nyck de Vries gaat na de 24 uur van Le Mans aan de slag bij Racing Team Nederland. De 23-jarige Nederlander werd donderdag tijdens de teampresentatie van de equipe van eigenaar en coureur Frits van Eerd gepresenteerd als de opvolger van “Mister Le Mans” Jan Lammers, die na de beroemde uithoudingsrace het stokje overdraagt aan de Vries. De talentvolle coureur gaat dit jaar het FIA WEC “Super Season” 2018/19 combineren met het Formule 2 kampioenschap, waar hij gaat uitkomen voor het Italiaanse Prema Racing.
  • LTF

Racing Team Nederland - Dallara P217
Racing Team Nederland - Dallara P217
Racing Team Nederland heeft een Dallara P217 ingeschreven in de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship 2018/2019. Supermarktketen Jumbo-eigenaar Frits van Eerd en voormalig Formule 1-piloot Giedo van der Garde werken het ganse seizoen af. Jan Lammers neemt dit jaar voor de 24ste maal deel aan de 24 uur van Le Mans, en rijdt als voorbereiding op de Franse klassieker in de Sarthe de openingsmanche van het FIA WEC te Spa-Francorchamps. De 61-jarige Zandvoorter gaf eerder al aan om na zijn deelname aan Le Mans graag plaats te willen maken voor een snelle en jonge opvolger die het team vond in de persoon van Nyck de Vries. Vanaf de 6 uur van Silverstone zal de Vries plaatsnemen achter het stuur van de LMP2-bolide en de rest van de kalender afwerken met de 24 uur van Le Mans 2019 als seizoensfinale.

“Het WEC is na de Formule 1 het grootste door de FIA georganiseerd wereldkampioenschap. Ik hoefde er dan ook niet lang over na te denken toen ik het aanbod kreeg”, vertelt de Vries tijdens de teampresentatie in Veghel. “De kalender kwam goed overeen met die van mezelf, zeker omdat het in de tweede helft van het seizoen iets rustiger is in de Formule 2 wanneer we de Europese wedstrijden hebben gehad”.

Foto's: Racing Team Nederland




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in FIA World Endurance Championship op donderdag 15 maart 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons