van der Horst

Officiële Ayrton Senna website onthult 'memories of a champion' op diens geboortedag

Ayrton Senna - McLaren Honda
Ayrton Senna - McLaren Honda
Bijna 22 jaar geleden, op het vervloekte weekend van 1 mei 1994 tijdens de Grote Prijs van San Marino, liet de toen 34-jarige Ayrton Senna da Silva het leven na een ongeval in de beruchte Tamburello-bocht. Nog altijd is niet duidelijk wat de oorzaak was van deze crash. Gelauwerd als de 'beste F1-rijder aller tijden' was de man uit Sao Paulo bij leven al een legende. Vandaag, op de dag van zijn geboorte, onthulde de officiële website van de drievoudige wereldkampioen de pagina: 'memories of a champion'.
Ayrton Senna - Camel Team Lotus Honda
Ayrton Senna - Camel Team Lotus Honda
Om de verjaardag van Ayrton Senna te vieren besloot zijn familie om een webpagina te openen waar men 365 memorabele momenten in de carrière van de kampioen kan terugvinden, dus één elke dag van het jaar. Er zijn verschillende foto's en krantenknipsels in terug te vinden. De Braziliaan werd in zijn carrière drie keer wereldkampioen en twee maal vice-wereldkampioen. Hij won 41 Grote Prijzen en behaalde destijds een record aantal pole posities: hij startte maar liefst 65 keer vanop de eerste startpositie.

Ayrton Senna da Silva
Ayrton Senna da Silva
De Paulista was een uitstekende rijder in de regen, iets wat hij van kindsbeen af geleerd had tijdens het karten. En dat hielp hem later in zijn carrière met de eenzitters. Zijn meest memorabele zege kwam in 1993 tijdens de doorweekte Grote Prijs van Europa, op het circuit van Donington Park in Engeland. Vierde op de startgrid,  viel de Braziliaan terug naar een vijfde plaats bij de start. Maar nog voor de eerste ronde voorbij was reed “Magic” al op de eerste plaats na enkele magistrale inhaalmanoeuvres. Ei zo na had hij iedereen op een ronde gezet maar op het einde van de race nam hij wat gas terug. Enkel Damon Hill eindigde in dezelfde ronde als de winnaar. Aartsrivaal Alain Prost werd derde, met één ronde achterstand.

Klik hier voor de link naar de website.

Foto's: Niels Vaeck & Georges De Coster




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 21 maart 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons