van der Horst

Oschersleben: Nieuwe zege voor PK Carsport rijder Vittorio Ghirelli.

Podium race 2 EuroNASCAR Pro Oschersleben
Podium race 2 EuroNASCAR Pro Oschersleben
Met een nieuwe zege, zijn zesde al dit jaar, in de tweede race voor de EuroNASCAR Pro in Oschersleben, loopt Vittorio Ghirelli wat verder uit in de tussenstand van het kampioenschap op Gianmarco Ercoli, die de eerste race won. Aangezien er tijdens de finale op Circuit Zolder dubbele punten te verdienen zijn is het wachten tot dan om te weten wie de titel pakt. Marc Goossens eindigde tweemaal in de top tien.
In de eerste race liep het al bij de start mis voor Vittorio Ghirelli. De Italiaan, vertrokken van op de pole, kwam in contact met de wagen van Paul Jouffreau (RDV Competition) en viel terug in het veld. Ook Liam Hezemans verloor bij het incident alle kansen op een goed resultaat. In zijn haast om terug te komen raakte Ghirelli de wagen van Liam Lambert en verloor opnieuw enkele plaatsen. Uiteindelijk kon hij nog terug opklimmen naar de achtste plaats. Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) profiteerde van de situatie en won de race voor Jouffreau, maar deze laatste werd bedacht met een tijdstraf van 30 seconden en viel terug naar plaats tien. Lucas Lassere werd alzo tweede voor Marc Goossens (Team Bleekemolen), maar deze laatste kreeg dan weer een tijdstraf van vijf seconden voor een jumpstart en zakt af naar de vijfde plaats. Martin Doubek (Hendriks Motorsport) kreeg zo de laatste podiumplaats cadeau.

Ghirelli mocht de tweede race van op de pole starten gezien hij in de eerste wedstrijd de snelste wedstrijdronde reed. Ditmaal maakte de Italiaan geen fout en reed van start tot finish aan de leiding. Jouffreau zette constant de PK Carsport rijder onder druk maar moest tevreden zijn met de tweede plaats. Thomas Toffel (Race Art Technology) pakte de derde plaats, zijn beste resultaat ooit in de EuroNASCAR Pro. Liam Hezemans (Hendriks Motorsport) werd vierde, Marc Goossens kwam ditmaal als tiende over de meet.

Foto: NASCAR Whelen Euro Series/Bart Dehaese
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op maandag 23 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons