van der Horst

Paasraces: Auto GP demo van Daniel de Jong

Auto GP
Auto GP
Op maandag 1 april worden op Circuit Park Zandvoort de Kruidvat Gillette Paasraces verreden. Naast wedstrijden van The Truckrace Battle, de Historische Monoposto’s en bijna alle Dutch Power Pack series, wordt het programma gesierd door een spectaculaire demonstratie van MP Motorsport met de snelle Auto GP bolide.
  • Skylimit Events
Met een wervelende demonstratie van MP Motorsport met de Auto GP racewagen, krijgt het publiek een stoer voorproefje van de Auto GP World Series. Dit internationale formulewagenkampioenschap is van 5 tot en met 7 juli te gast op Circuit Park Zandvoort tijdens de Masters of Formula 3. In de Auto GP wordt gestreden met gelijkwaardig materiaal. Het team van Manor MP Motorsport verdedigt de Nederlandse eer in het competitieve kampioenschap. Tijdens de demonstratie wordt de bolide bestuurd door niemand minder dan Daniel de Jong, die naast een seizoen in de GP2, ook een aantal wedstrijden in de Auto GP zal racen.
 
Met een vermogen van meer dan 550 pk, aangedreven door een 3,4 liter V8 Zytek motorblok en een totaalgewicht van minder dan 700 kilo, is de Auto GP bolide een racer pur sang. Het chassis is gebouwd door het Britse Lola, het merk dat in het verleden ook verantwoordelijk was voor de populaire A1GP bolide. Met ingang van 2013 is de Auto GP Lola B05/52, zoals de auto volledig heet, voorzien van een nieuw aerodynamica pakket. De auto is hierdoor, mede vanwege de vertrouwde KUMHO banden, nóg sneller geworden en de serie evenaart daarmee het snelheidsniveau van zowel de GP2, als de World Series by Renault.
 
Het Nederlandse Manor MP Motorsport wordt aangestuurd door teammanager Sander Dorsman, die nauw samenwerkt met Dick van der Wilt, MP-man van het eerste uur. In de Auto GP verschijnt het succesvolle team uit Westmaas aan de start met twee vaste rijders, Riccardo Agostini en Meindert van Buuren jr, terwijl Daniel de Jong opteert voor een volledig GP2-seizoen en een gedeeltelijke Auto GP campagne.

Leuke dag voor het hele gezin

De wervelende Auto GP demonstratie staat gepland voor maandag 1 april. Op deze dag staan ook alle wedstrijden geprogrammeerd. Tweede paasdag wordt daarmee een absolute fun-dag voor het hele gezin, met ook veel vermaak in het rennerskwartier met het Kruidvat Kinderparadijs met o.a. een klimladderspel, diverse luchtkussens en een sensationele Monstertruck stuntshow op de Heineken Paddock. Tevens is er in de middagpauze een fantastisch optreden van rapper Lange Frans.

Gratis naar de Kruidvat Gillette Paasraces

Speciaal voor de Paasraces hebben Kruidvat en Gillette een publieksactie opgezet, waarbij gratis kaarten voor de races te verkrijgen zijn. Bij aankoop van artikelen uit de speciale Kruidvat actiefolder (geldig van 19 t/m 31 maart) ontvangt men een family-ticket, dat gratis toegang geeft tot het duinterrein, de hoofdtribune én de Heineken Paddock voor twee volwassenen en twee kinderen.

Toegangskaarten

Alle overige toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of bij de ruim 400 Primera winkels. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf. Zo kost een weekend-duinkaart, inclusief toegang tot de Heineken Paddock op zowel zaterdag als maandag, in de voorverkoop € 10,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang krijgen. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot de Tango Paddock en het pitsdak, kost in de voorverkoop met de tijdelijke Paas-korting slechts € 20,00 (normaal € 35,00 aan de kassa). Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart.

Circuit Park Zandvoort



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 26 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons